Příbram: Ryneček ožil novými lanovými prvky

18.07.2017 10:45

Strom s ptačími hnízdy, dvacetimetrová lanová dráha, lanová houpačka a lanová šplhací zahrada. To jsou nové prvky, které vyrostly v prostoru Klidové zóny Ryneček jako náhrada za původní lanové centrum. Hřiště bylo 14. 7. 2017 předáno do správy Technickým službám města Příbram, pro veřejnost se otevřelo v sobotu 15. července.

Příbram: Ryneček ožil novými lanovými prvky
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

„Po dvou letech jsme se této zátěže z minulosti, tohoto kostlivce, zbavili a poslali jsme ho, doufám, k věčnému odpočinku,“ uvedl v této věci starosta města Příbram Jindřich Vařeka jako připomínku situace, kdy původní normám a bezpečnosti nevyhovující lanové centrum bylo nakonec demontováno.

Nové herní prvky jsou certifikované a splňují normy ohledně bezpečnostních požadavků na zařízení dětských hřišť. Lana a žebříky poskytují mnoho možností k lezení a procvičování stability a dovednosti dětí. Nově tak na ně čekají čtyři ptačí hnízda se spojovacími žebříky, dvěma šplhacími komíny a pěti šplhacími lany, dále lanová a síťová sestava zavěšená na dřevěných sloupech, lanová houpačka a také atraktivní dvacetimetrová lanová dráha.

Výsledná cena všech prvků je 1.342.128 korun bez DPH, realizaci provedla firma Berger - Huck, s. r. o., z Horního Jelení.

Původní lanové centrum bylo rozebráno a na základě nového projektu přesunuto do areálu rekonstruovaného Nového rybníka, kde bude nově postaveno v blízkosti stávajícího Rákosníčkova hřiště. Momentálně probíhá příprava projektové dokumentace, na podzim 2017 by se mělo začít stavět.

Více informací ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…