Příbram hodlá zateplit Aquapark, žáda o dotaci z OPŽP

11.08.2013 6:33

V rámci otevřené výzvy v Operačním programu Životního prostředí (OPŽP), požádalo město Příbram o dotaci na projekt „Realizace energetických úspor v budově Aquaparku Příbram“. K zateplení příbramského Aquaparku dojde v případě, že bude požadovaná dotace schválena.

Příbram hodlá zateplit Aquapark, žáda o dotaci z OPŽP
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

„V případě přiznání podpory dosahuje dotace, po odečtení úspor za energie za období 5 let, 60% celkových způsobilých výdajů na projekt “ okomentoval situaci starosta Pavel Pikrt.

Předmětem projektu je realizace energeticky úsporných opatření dle doporučení energetického auditora. Opatření jsou zaměřena především na zlepšení tepelně technických vlastností objektu. Konkrétně se jedná o zateplení obvodových stěnových konstrukcí, zateplení stropů a výměnu otvorových výplní za nové. Jako další opatření, které je město povinno zrealizovat, je instalace nového zdroje tepla s předpokládanými náklady cca 4 miliony korun, na toto opatření však nelze žádat dotaci z OPŽP.

„Celkové výdaje projektu jsou odhadovány na zhruba 24 milionů korun, z toho způsobilé výdaje činí asi 17,2 milionů, nezpůsobilé 6,8 milionů korun. Požadovaná dotace z OPŽP činí 8,3 milion korun, 15, 7 milionů bude město spolufinancovat z vlastních zdrojů. Celkové, předpokládané úspory energií za 5 let činí cca 3,3 milionu korun,“ dodal Pikrt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pribram-city.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …