Příbramské kulturní léto pokračuje Rožmitálskou Venkovankou

18.07.2017 17:14

I v letošním roce si mohou nejen obyvatelé, ale i návštěvníci města Příbrami užít nedělní odpolední koncerty v rámci Příbramského kulturního léta. Na začátku prázdnin jsme začali tradičně jazzem, pokračujeme 23. července veselou dechovkou z Rožmitálu pod Třemšínem. Akce na náměstí 17. listopadu začíná ve 14 hodin, vstup je zdarma, občerstvení zajištěno.

Příbramské kulturní léto pokračuje Rožmitálskou Venkovankou
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Rožmitálská Venkovanka za téměř dvě desítky let svého působení odehrála na stovky koncertů po boku nejlepších českých a moravských kapel a dostala se do povědomí mnoha příznivců dechové muziky u nás i v zahraničí. Své posluchače má i v Příbrami, kde se tato kapela setkala se zájmem především starší generace. „Venkovanka v rámci našeho letního programu vystoupí již po třetí. Poprvé to bylo v roce 2015 v areálu dolu Marie a vloni na náměstí 17. listopadu. Ani jedné z akcí nepřálo počasí, proto pevně doufám, že letos to vyjde,“ uvedl místostarosta města Příbrami Václav Švenda.

Další koncerty

Po koncertu Venkovanky se kulturní léto přesune na náměstí T. G. Masaryka, kde bude 27. srpna dunět rock díky kapelám Uran Uran, Nástroj snahy, CRC – Oldřich Skalický a Origami, a následně sérii koncertů zakončí jazzové odpoledne s příbramským Big Bandem, který vystoupí 3. září opět na náměstí T. G. Masaryka.

Příbramské kulturní léto

Kulturní, letopisecká a památková komise Městského úřadu Příbram na svých jednáních v roce 2015 řešila, jak naložit s tzv. městskými slavnostmi. Nakonec se členové komise dohodli, že bude prospěšnější místo jedné větší akce zorganizovat více malých akcí. Tak postupně vznikl nápad uspořádat příbramské kulturní léto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…