Primátorem Prahy se stal Tomáš Hudeček

20.06.2013 12:36

Praha má nového primátora: dnes se jím stal RNDr. Tomáš Hudeček, Ph.D., z TOP 09. Původní profesí vysokoškolský učitel a vědecký pracovník na Univerzitě Karlově získal 36 hlasů z celkového počtu 43 hlasujících.

Primátorem Prahy se stal Tomáš Hudeček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

K samotné volbě primátora došlo tajným hlasováním dnes před 11.00 hodinou – Tomáš Hudeček, který si ponechá územní rozvoj a veřejný prostor, v kandidátské řeči slíbil vzájemnou spolupráci Prahy s regiony České republiky. „V Praze se za hodně peněz hraje málo muziky. Nikdo se nezabývá tím, jak kvalitně se tady žije, a přitom štěstí a spokojenost obyvatel je založena na každodenních maličkostech, které řeší jak při průchodu městem, dopravě do práce i trávení volného času. To je to, co lidi zajímá, a to je to, co by si veřejná správa měla vytknout jako hlavní cíl," řekl nový primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.