Primátoři Jihlavy a čínského Wuhanu podepsali memorandum

13.05.2017 18:07

Primátor města Jihlavy Rudolf Chloupek a Wan Yong, primátor čínského města Wuhan, podepsali memorandum o spolupráci měst.

Primátoři Jihlavy a čínského Wuhanu podepsali memorandum
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Memorandum má napomoci vzájemné spolupráci měst v oblasti hospodářství, obchodu, kultury, vzdělání, sportu, cestovního ruchu atd.

Jihlavská strana připravila jako dar pro hosty stále vyhledávaný český křišťál, Číňané přivezli kresbu tisícileté pagody, jako osobní dar předal wuhanský starosta Wan Yong jihlavskému primátorovi jeho podobiznu zpracovanou tradiční čínskou technikou. Zástupci Jihlavy jsou na podzim zváni do Wuhanu na setkání spřátelených měst.

Po slavnostním přijetí čínské delegace a podpisu memoranda následovalo Ekonomické a obchodní fórum, kterého se kromě reprezentace samospráv účastnili například zástupci podnikatelských komor a podnikatelé z obou zemí.

Text memoranda:

1. Města budou udržovat pravidelné kontakty k diskusi ve výměně a spolupráci a záležitostech vzájemných zájmů.
2. Obě strany budou podporovat návštěvy mezi vedením příslušných samospráv za účelem prohloubení bilaterální přátelské spolupráce.
3. Obě strany budou podporovat výměnu znalostí a zkušeností a spolupráci na poli hospodářství, obchodu, kultury, vzdělání, sportu, cestovního ruchu atd.
4. Obě strany budou rozvíjet kontakty a komunikaci mezi organizacemi a společnostmi mládeže, žen a práce mezi oběma městy, stejně jako personální stáže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…