Pro příbramské řidiče i přespolní se otevírá nové parkoviště u Březohorského hřbitova

20.06.2018 21:15

Pomoci vyřešit potíže s parkováním v Příbrami by mohla nově vznikající parkoviště v systémech P+R (park and ride), B+R (bike and ride) a K+R (kiss and ride). První ze tří nově budovaných parkovišť se do zkušebního provozu otevírá v prostoru u Březohorského hřbitova. Řidičům nabídne 86 míst pro osobní automobily, součástí plochy je i nové veřejné osvětlení.

Pro příbramské řidiče i přespolní se otevírá nové parkoviště u Březohorského hřbitova
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

„Parkoviště otevřeme v úterý 19. června ve zkušebním provozu, během kterého bude na základě požadavku Krajské hygienické stanice provedeno měření hluku vzhledem k obytné zástavbě. Po vyhodnocení měření by mělo být parkoviště uvedeno do trvalého užívání,“ uvedl starosta města Příbram Jindřich Vařeka.

Druhé parkoviště v lokalitě Drkolnov, severně od křižovatky ulic Drkolnovská, Jana Drdy a Šachetní by mělo být uvedeno do trvalého užívání po vydání kolaudačního souhlasu – předpoklad je do 29. června 2018. Jedná se o parkoviště s veřejným osvětlením, typu P + R, s kapacitou 34 osobních automobilů.

„V rámci realizace obou parkovišť na Drkolnově navíc došlo k výměně vodovodu a kanalizace pod oběma parkovišti,“ doplňuje příbramský místostarosta Václav Švenda s technickou informací, že pojezdové plochy parkoviště jsou asfaltové a parkovací stání ze zámkové dlažby. „V rámci stavby bylo vysazeno 21 kusů stromů,“ doplnil.

Třetím parkovištěm ve fázi výstavby je lokalita Čechovská ulice (včetně K+R), jehož dokončení se předpokládá do konce prázdnin.

Výstavba parkovacích systémů P+R, B+R a K+R v Příbrami

Město Příbram obdrželo dotaci na projekt „Výstavba parkovacích systémů P+R, B+R a K+R v Příbrami“. Dotace na projekt byla schválena v rámci Integrovaného regionálního operačního programu.

Celkový rozpočet projektu: 19.898.740,06 Kč
Výše schválené dotace (90 %): 17.908.866,05 Kč
Spoluúčast města (10 %): 1.989.874,01 Kč

Předmětem projektu je vybudování nových záchytných parkovacích systémů typu P+R (park and ride) ve třech lokalitách - první v lokalitě Drkolnov, severně od křižovatky ulic Drkolnovská, Jana Drdy a Šachetní (včetně K+R, kiss and ride). Druhé parkoviště je umístěno též v lokalitě Drkolnov, mezi Březohorským hřbitovem a ulicí Podbrdská. Třetím parkovištěm je lokalita Čechovská ulice (včetně K+R). Zároveň bylo vybudováno i parkoviště B+R (bike and ride) s kapacitou 32 kol s přímým napojením na vlakové nádraží.

V rámci projektu bude realizováno:

  • 187 nových parkovacích míst v systému P+R, K+R na území města Příbram
  • 32 parkovacích míst pro kola 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…