Prostějov: Kurzy Moderní senior budou pokračovat

05.08.2023 11:17 | Tisková zpráva

Prostějovské centrum maltézské pomoci v ke konci roku 2022 spustilo vzdělávací program Moderní senior, který se zaměřuje na rozvoj dovedností seniorů v oblasti moderních technologiích, konkrétně na práci s počítačem a telefonem.

Prostějov: Kurzy Moderní senior budou pokračovat
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Dosud proběhly dva kurzy počítačů a dva kurzy telefonů, které navštívilo čtrnáct účastníků. Kurzy probíhají jednou týdně na adrese Vápenice 17. Počet účastníků v jednom kurzu je mezi 4 až 6 osobami, a to z toho důvodu, aby bylo možné projít i individuální dotazy a problémy jednotlivých studujících.

Anketa

Věříte, že existují mimozemšťané?

67%
hlasovalo: 6164 lidí

Účastníci si nosí svá zařízení. V ojedinělých případě může Maltézská pomoc půjčit notebook. Vždy je ale lepší si donést své zařízení, aby se s ním účastník dostatečně sžil a mohl ho bez větších komplikací používat i po skončení kurzu a své znalosti trénovat a udržovat. Kurzy telefonů jsou přizpůsobeny pro telefony s operačním systémem Android.

Účastník během lekce dostane skripta s tématy dané lekce. Každou hodinu je přizpůsobena požadavkům skupiny a již probrané témata se dle potřeby opakuje. Kurz počítačů probíhá během deseti setkání o celkovém počtu 30 hodin a účastník hradí poplatek 1500 korun za celý kurz. Kurz telefonů pak obsahuje sedm lekcí po 14 hodinách a stojí 950 korun.

Po letní pauze je v plánu od září zahájit kurzy další. Pokud byste rádi lépe porozuměli svému zařízení, ať už telefonu či počítači, naučili se základní používání, dodali si sebevědomí při používání techniky a pronikli do oblasti moderních technologiích, ozvěte se koordinátorce Štěpánce Doležalové na telefonní číslo 731 695 386, případně na e-mail stepanka.dolezalova@maltezskapomoc.cz, která vám zodpoví dotazy a místo v kurzu vám případně rezervuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

13:05 Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

Plzeň upraví svůj bytový městský dům na adrese Thámova 32, na projekt si zažádá o podporu z evropské…