Prostějov: Poslední možnost přihlásit se na „hodové“ prohlídky radniční věže

09.09.2015 15:59

U příležitosti Hanáckých slavností a Dnů evropského dědictví mají lidé možnost objednávat si prohlídky radniční věže, která v současnosti prochází kompletní rekonstrukcí.

Prostějov: Poslední možnost přihlásit se na „hodové“ prohlídky radniční věže
Foto: Prostějov-věž
Popisek: Prostějov.věž

Více než půl roku je „Kepkova“ Nová radnice zahalena lešením. V poslední době se ale špice věže postupně zbavuje ochranné sítě. Lidem se nabídne nejen pohled do širokého okolí, ale čeká je také nahlédnutí pod pokličku současných oprav. Návštěvy radniční věže jsou zdarma.

„Termíny sobotních prohlídek jsou ještě nějaké volné. Neděle dopoledne je ale zcela plná, volná místa jsou už jen na odpolední čas a i těch už není mnoho. Je ale třeba si pospíšit s objednávkou. Lidé, kteří si termín nezamluví, budou muset počkat, zda se neuvolní kapacita z řad objednaných zájemců,“ vysvětlila Kateřina Kimlová vedoucí oddělení informační služby.

Radniční věž bude v „hodový“ víkend otevřena v těchto termínech:

V sobotu v časech 14:00, 15:00, 16:00 hodin.
V neděli v časech 10:00, 11:00, 14:00, 15:00, 16:00 hodin.

Protože je radnice stále v rekonstrukci, lidem bude pohled z věže umožněn prosklenou částí v místnosti s dalekohledy. Před vstupem do věže uvidí výstavu realizovaných projektů Regionálního operačního programu Střední Morava. Průvodce bude na návštěvníky čekat u hlavního vchodu do budovy radnice.

Zájemci si prohlídku mohou objednat u pracovnic informační služby na bezplatné telefonní lince 800 900 001, prostřednictvím e-mailu: informace@prostejov.eu, osobně vedle budovy radnice nám. T. G. Masaryka 12 nebo v Regionálním informačním centru, Pernštýnské náměstí 8, v budově zámku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…