Prostějov: Volební období je v polovině - bilancujeme v oblasti rozvoje města

24.01.2017 15:50

Čeho se podařilo dosáhnout a jak je plněno Programové prohlášení Rady města 2014 - 2018?

Prostějov: Volební období je v polovině - bilancujeme v oblasti rozvoje města
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Občanům města Prostějova dnes předkládáme druhou část osmidílného seriálu, která se zabývá zmapováním plnění úkolů, které si Rada města Prostějova na začátku svého funkčního období stanovila.

Druhou deklarovanou oblastí v Programovém prohlášení je ROZVOJ MĚSTA

  • věnovat pozornost územnímu plánu
  • i nadále věnovat velkou pozornost všem místním částem města
  • usilovat o další rozšiřování průmyslových zón
  • budeme podporovat místní podnikatelské aktivity
  • nezvýšíme daň z nemovitosti
  • i nadále budeme věnovat velkou pozornost prostějovskému zámku, Národnímu domu a dalším památkám našeho města
  • oživíme centrum města o další kulturní akce, mimo jiné i cestou grantové politiky a akcí spojených s Prostějovským létem a Prostějovskou zimou

Rozvoji města a Územnímu plánu je věnována neustálá pozornost. V současnosti probíhá řešení 1. a 2. Změny územního plánu. Pro příští rok se připravuje, dle stavebního zákona, takzvané vyhodnocení územního plánu.

Je třeba zmínit pravidelná Setkání vedení města s občany v jednotlivých částech města. Rada tak získá, na základě přímého kontaktu informace o tom, co obyvatele jednotlivých částí města trápí, co chtějí změnit, upravit a podobně. Z těchto setkání pak vychází například nejen opravy městského majetku, ale také investiční akce požadované tamními obyvateli.

Další rozšiřování průmyslové zóny a tím navýšení zaměstnanosti v regionu je jasným cílem. Běží výkupy pozemků v ulici Kojetínské a Brněnské. Podařilo se také vykoupit zpět do vlastnictví města pozemek v průmyslové zóně o rozloze 8 ha, který byl okamžitě nabídnut novým investorům, kteří mají v úmyslu vybudovat nová zázemí svých firem s cílem vytvořit další pracovní místa.

Stranou nezůstávají ani místní podnikatelé a průmyslové podniky, se kterými jsou radní ve styku. Je nezbytné znát jejich potřeby a být nápomocni při řešení problémů, s nimiž se setkávají. Mimo jiné jsou to například i otázky týkající se územního plánu.

Rada města Prostějova se zavázala k tomu, že nezvýší daň z nemovitosti, což je jedna z významných podpor podnikatelům, ale i občanům a to je také plněno.

Velká pozornost je věnována památkám. V letošním roce finišuje rekonstrukce zámku, do které se za poslední dva roky investovalo cca 20 milionů korun.

V letošním roce bude zahájena celková oprava střechy Národního domu a na řadu přijdou i další připravované investice (také v rámci ITI), které by měly pomoci tento skvost, co nejlépe zachovat příštím generacím.

Podařilo se nám oživit náměstí v rámci kulturních akcí Prostějovského léta a Prostějovské zimy. Namátkou jmenujme akce jako Hodokvas, Karel IV. v Prostějově, 625. výročí povýšení Prostějova na město, Velikonoční trhy, Diskotéka na ledě a doplňme, že mobilní kluziště a vánoční trhy sklidily obrovský ohlas.

Programové prohlášení: Programové prohlášení Rady města Prostějova 2014 2018

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…