Provozování loterií na Vsetíně: Lidový dům si prohlédla dvacítka zájemců

14.07.2016 17:09

Téměř dvě desítky zástupců loterijních společností a firem se v pondělí 11. července zúčastnilo prohlídky nebytových prostor Lidového domu, který bude od 1. ledna 2017 jediným místem provozování sázkových her a loterií na Vsetíně.

Provozování loterií na Vsetíně: Lidový dům si prohlédla dvacítka zájemců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Lhůta pro podávání žádostí o účast ve výběrovém řízení je stanovena do 19. července a do tohoto termínu má každý zájemce povinnost registrovat se do elektronického nástroje KDV přístupném na https://www.kdv.cz/hbr/, ve kterém bude probíhat samotná elektronická aukce o nejvyšší cenu ročního nájmu vč. DPH.

„Prohlídku nebytových prostor jsme uspořádali proto, abychom se vyhnuli jakýmkoli komplikacím, které by mohly vyplynout z hlediska neznalosti nebytových prostor. Všichni zájemci tak měli možnost prohlédnout si pronajímané nebytové prostory a seznámit se s jejich technickým stavem, případně položit další dotazy technikům města,“ objasnil důvod uspořádané prohlídky starosta Jiří Čunek. Během jeden a půl hodinové prohlídky se zástupci společností zajímali o technický stav Lidového domu, o dispoziční řešení a další možnosti úprav, ale také jaké zásahy a které opravy plánuje provést na budově Lidového domu město Vsetín. „Vzhledem k tomu, že nový nájemce si bude moci interiér přizpůsobit svým požadavkům a potřebám a tato úprava bude plně v jeho režii, rozhodli jsme se, že město se postará o opravu venkovního pláště budovy, tedy fasády a o výměnu oken,“ uvedl starosta Jiří Čunek s tím, že podmínkou nájemní smlouvy je provedení nezbytných oprav interiéru novým nájemcem a tyto opravy byly vyčísleny podle ceníku stavebních prací na 4,3 milionu korun vč. DPH.

Vsetínští zastupitelé schválili v červnu 2016 změnu obecně závazné vyhlášky, která jako jediné místo provozování loterijní činnosti stanovuje budova č. p. 362 – Lidový dům. Tato budova byla vybrána i s ohledem na dostatečnou vzdálenost od obytných domů, přehledné okolí s možností kontroly městskou policií a kamerovým systémem. 

Účelem vyhlášky je regulovat loterijní činnost tak, aby byl zajištěn veřejný pořádek, ochrana bezpečnosti, zdraví a majetku města i občanů. Vyhláška tak stanovuje pouze jediné místo pro loterijní činnost na Vsetíně, oproti současným 32 s celkovým počtem 265 hracích automatů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …