Rada města schválila dotaci na nové CT pro lounskou nemocnici

01.08.2017 6:33

Rada města Loun odsouhlasila na své schůzi poskytnutí individuální dotace pro Nemocnici Louny a.s. na pořízení 16 řezového CT zařízení.

Rada města schválila dotaci na nové CT pro lounskou nemocnici
Foto: archív autora
Popisek: Louny

Nový přístroj zajistí rychlejší a přesnější vyšetření a s tím spojené zlepšení lékařské péče. Dotace ve výši 450 000 Kč bude poskytnuta z Fondu sociálních věcí a zdravotnictví, do kterého přispívají i obce správního obvodu formou daru na provoz lékařské pohotovostní služby v Lounech.

V roce 2016 na provoz lékařské pohotovostní služby přispělo 13 obcí (Vinařice, Peruc, Výškov, Cítoliby, Vrbno nad Lesy, Pnětluky, Chlumčany, Želkovice, Obora, Žerotín, Brodec, Opočno, Úherce) celkovou částkou 172 156 Kč. V letošním roce již na účet města přispěly obce Obora, Zbrašín, Úherce, Cítoliby, Vrbno nad Lesy a Výškov darem ve výši 69 116 Kč a zároveň probíhá uzavírání smluv s obcemi Chlumčany, Peruc, Líšťany, Libčeves a Počedělice, které přispějí úhrnnou částkou 93 632 Kč. Právě finanční prostředky z darů obcí budou tvořit část dotace na pořízení CT zařízení pro lounskou nemocnici. Město Louny se bude na poskytnuté dotaci podílet finanční částkou 120 000 Kč.

„Jsem rád, že díky schválení této dotace podpoříme potřeby zdravotnictví v našem městě. Chtěl bych zároveň poděkovat všem obcím, které nám poskytují dary na provoz lékařské pohotovostní služby, jež se staly základem dotace na nové CT zařízení“ uvedl ke schválení dotace starosta města Radovan Šabata.

Individuální dotace, kterou město poskytne, představuje pouze část nákladů na pořízení zařízení v hodnotě 6 500 000 Kč. Uvolnění finančních prostředků z Fondu sociálních věcí a zdravotnictví bude ještě schvalovat zastupitelstvo města na svém zasedání 18. září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…