Rožnov pod Radhoštěm: Zrekonstruovaná městská knihovna nalákala za 4 dny již 166 nových čtenářů

22.10.2023 22:25 | Tisková zpráva

Zrekonstruovaná městská knihovna a její nová přístavba před čtyřmi dny otevřela své dveře všem čtenářům.

Rožnov pod Radhoštěm: Zrekonstruovaná městská knihovna nalákala za 4 dny již 166 nových čtenářů
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Za tento krátký čas se už stihlo vypůjčit 3616 dokumentů. Celkové náklady na rekonstrukci a přístavbu knihovny dosáhly téměř 100 milionů Kč, avšak městu se podařilo získat dotační podporu ve výši 67 800 000 Kč. 

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31656 lidí

Nová podoba knihovny čtenářům nabízí komunitní prostor, bezbariérový přístup, rozšíření provozní doby a sál pro 80 lidí, kde budou probíhat besedy či přednášky. Čtenáři zde mají k dispozici kavárnu, dětské oddělení, půjčovnu novinek, hudební sekci, oddělení pro mladé a dospělé a také studovnu. To, že se na novou knihovnu návštěvníci velmi těšili dokázalo již její slavnostní otevření v neděli 15. října, kterého se zúčastnily stovky občanů města. V pondělí 16. října poté knihovna otevřela brány prvním čtenářům a zájem každým dnem roste. Za první čtyři dny fungování navštívilo knihovnu 1134 fyzických čtenářů a nové prostory lákají i nováčky, což dokazuje vydání 166 nových čtenářských průkazů. „Chceme, aby se lidem v Rožnově dobře žilo a aby zde měli důstojné prostory ke sportovním, vzdělávacím i volnočasovým aktivitám. Slavnostní otevření knihovny bylo velmi emotivním okamžikem, který ukazuje, že umíme dotáhnout projekty do zdárného konce. Jsem velmi rád, že zrekonstruovaná knihovna lidi láká, že se zde zastaví, aby si prohlédli, jak se změnila, ale také, že si zde najdou prostor, kde budou rádi trávit čas. Počty návštěvníků dokazují jediné, mělo to smysl a já věřím, že se knihovně bude dařit a bude vytvářet prostor pro komunitní setkávání,“ uvedl starosta města Jan Kučera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…