SCHOLA PRAGENSIS 2015 – Zvolím si srdcem. Přehlídka středního a vyššího odborného školství v Praze

30.10.2015 20:05

Jubilejní 20. ročník přehlídky a nabídky oborů vzdělání pražských středních a vyšších odborných škol s mottem „Zvolím si srdcem“ se uskuteční ve dnech 26. – 28. listopadu 2015 v Kongresovém centru Praha.

SCHOLA PRAGENSIS 2015 – Zvolím si srdcem. Přehlídka středního a vyššího odborného školství v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Přibližně 150 vystavovatelů představí široké veřejnosti, a zejména pak zájemcům o studium na střední škole, širokou nabídku studijních i učebních oborů vzdělání. Výstava a přehlídka SCHOLA PRAGENSIS je určena zejména žákům osmých a devátých tříd základních škol, jejich rodičům a ostatním zájemcům o studium na středních školách všech typů. Vstup na akci je pro všechny zdarma!

Výstava je zaměřena na prezentaci středního školství prostřednictvím výstavních expozic pražských středních škol všech druhů a typů (gymnázia, střední odborné školy, obchodní akademie, hotelové školy, konzervatoře a další) včetně škol speciálních a vyšších odborných škol. Součástí výstavy jsou doprovodné akce charakterizující zaměření a jedinečnost jednotlivých škol a úspěchy žáků v odborných soutěžích.

Výstava představí také vybrané cechy a oborové organizace, které na osmi výstavních stáncích představí různá řemesla, a to vše v rámci kampaně hl. m. Prahy nazvané Podpora odborného vzdělávání (ŘEMESLO ŽIJE! a ODBORNOST ŽIJE!). Každý návštěvník si bude moci vybraná řemesla vyzkoušet na jednoduchém úkolu. Všichni návštěvníci si budou moci na těchto speciálních stáncích zasoutěžit o hodnotné poukázky na odběr sportovního zboží.

Na výstavě se uskuteční mimo jiné také finále soutěže žáků středních odborných škol a středních odborných učilišť oboru vzdělání Instalatér, které je pořádáno Cechem instalatérů ČR.

V neposlední řadě je pro širokou veřejnost připravena soutěž, která vychází z motivu letošního roku technického vzdělávání. Soutěžící veřejnost bude na připravených tabulích rozpoznávat řemesla a přiřazovat k nim správné názvy oborů vzdělání. Vylosovaní soutěžící opět získají poukázky na odběr sportovního zboží.

Díky zájmu veřejnosti o prodloužení sobotní otevírací doby bude výstava otevřena oproti několika minulým rokům až do sobotních 15 hodin.

Na Scholu Pragensis 2015 bude širokou veřejnost zvát plakát s motivem srdce a mottem letošního ročníku „Zvolím si srdcem“.  Autorkou plakátu i motta je studentka druhého ročníku Soukromé vyšší odborné školy umění a reklamy s.r.o. Faustýna Kuklová, která se svým návrhem vyhrála v soutěži o nejlepší reklamní plakát na Scholu Pragensis 2015 vyhlášené na jaře tohoto roku.

Výstava bude veřejnosti otevřena ve čtvrtek 26. a v pátek 27. listopadu 2015 od 9:00 do 18:00 hodin a v sobotu 28. listopadu od 9:00 do 15:00 hodin.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…