Smart Písek uspořádal inovativní workshop pro studenty středních škol

30.11.2023 13:05 | Tisková zpráva

Organizační složka města Smart Písek uspořádala v rámci projektu Re-Value ve spolupráci s organizací JA Czech akci pro studenty píseckých středních škol nazvanou Innovation camp. Jednalo se o inovativní workshop, který má za úkol rozšířit účastníkům obzory a zároveň obohatit městské prostředí o jejich pohled a názory. Studenti zároveň měli jedinečnou příležitost dozvědět se více o tom, jak funguje prostředí, v kterém žijí.

Smart Písek uspořádal inovativní workshop pro studenty středních škol
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Celý kemp se skládal ze tří fází – úvodního setkání, které proběhlo ve Sladovně za účasti zástupců vedení města a odborů městského úřadu, komentované prohlídky města vedenou Ondřejem Kofroněm z odboru životního prostředí, a nakonec samotného Innovation campu. Závěrečná fáze proběhla v úterý 21. listopadu v budově městské knihovny, kde účastníci vypracovávali projekt na základě vyhlášené tematické výzvy „volný čas ve městě“.

Anketa

Povedla se stávka ČMKOS?

77%
18%
hlasovalo: 10894 lidí

Celkem se přihlásilo 47 studentů píseckých středních škol. Sešli se zástupci z Obchodní akademie Písek, Střední průmyslové školy a Vyšší odborné školy Písek, Střední zemědělské školy Písek a Střední zdravotnické školy Písek. Studenti měli na vytvoření projektu osm hodin a jednou z hlavních podmínek bylo vytvoření projektu tak, aby jej bylo možné přihlásit do dalšího ročníku Participativního rozpočtu města Písku. Záměrem projektu bylo vylepšit prostředí města, ve kterém studenti tráví svůj volný čas.

Bylo vytvořeno celkem devět velmi zajímavých projektů, z nichž porota vybrala jako vítězný projekt s názvem „Zpříjemnění volného času u Šarlatského rybníku“ od týmu „Dobrá investice“ z Obchodní akademie Písek. Projekt vytváří místo na setkání s přáteli a rodinou u ohniště a obohacuje tak nevyužitý prostor, ve kterém tráví svůj volný čas spousta občanů města.

Cenu publika si odnesl projekt s názvem „Chill zone Písek“ od týmu „Innovation“ také z Obchodní akademie Písek. Jeho cílem je zvelebit Park Výstaviště a zároveň tak propojit přírodu s městem.

Ze studentských prací a proběhlých debat vyplynulo, že ve městě chybí prostor pro setkávání, pobytové zóny a prostor diskotéky.

Tým Smart Písek děkuje všem zúčastněným a těší se na příští ročník!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…