Sokolov: Studenti navrhli využití vybydlených domů

26.02.2017 18:00

Budoucí architekti studovali možné využití opuštěných domů u 3D kina Alfa. Studenti České zemědělské univerzity a Soukromé školy architektury Archip, s.r.o. na to měli dva dny. V neděli 26. února 2017 městu předložili varianty oživení této zanedbané části města. V Sokolově je přivítali starosta Jan Picka, radní Michael Rund, vedoucí odboru rozvoje města Hana Špičková a vedoucí oddělení majetku Alžběta Kubalíková.

Sokolov: Studenti navrhli využití vybydlených domů
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Vedení města studentům předložilo tři zadání. „V prvním případě chceme navrhnout využití takzvané zelené louky, druhou variantou je částečná demolice a oprava zbylých budov a třetí představou je oživení místa se zachováním všech objektů,“ popsal starosta Jan Picka.

Radnice jedná o koupi domů (s přibližně dvěma stovkami bytů) s jejich současným majitelem. Ten je před lety nabyl a částečně opravil. Za jejich prodej žádá 32 milionů korun. Rada města chce návrh na odkoupení zastupitelům navrhnout ještě tento rok a projekt studentů by mohl být součástí materiálů, které budou rozvoj této lokality řešit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…