Sokolov navštívili vodohospodáři ze Šanghaje

02.08.2015 11:45

Protipovodňová opatření a čističku odpadních vod si přijel ve čtvrtek 30.7. do Sokolova prohlédnout vedoucí Vodohospodářského úřadu ve čtyřiadvacetimilionové čínské Šanghaji Chen Quingjiang s doprovodem.

Sokolov navštívili vodohospodáři ze Šanghaje
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

 Na sokolovské radnici delegaci přijali starosta města Jan Picka s místostarostou Karlem Jakobcem a prokuristou Sokolovské vodárenské společnosti Vladimírem Urbanem. Čínští hosté se zajímali, jak je možné, že jsou v ČR tak čisté řeky. Vladimír Urban jim vysvětlil, že v Evropské unii platí pro vypouštění odpadu do krajiny a řek přísné předpisy s povinností čištění na náklady znečišťovatelů. Starosta Jan Picka návštěvě představil Sokolov jako město zeleně, sportu, rozvíjejícího se cestovního ruchu a příležitostí pro průmyslové investory. "Jsem v ČR poprvé a moc se mi tu líbí," uvedl Chen Quingjiang. Starostu Sokolova obdaroval čínským tradičním obrazem dobrého ducha - opičího krále Suna.

Vedoucí odboru rozvoje města Hana Špičková a místostarosta Karel Jakobec představili hostům z mnohamilionové čínské přístavní megapole, ležící v ústí 2 kilometry širokého veletoku Jang-c’-ťiang do Východočínského moře, protipovodňové zídky na Lobezském potoce. Prokurista Vladimír Urban pak doprovodil návštěvu do čerstvě modernizované sokolovské čističky odpadních vod. Šanghaj má podle jejích zástupců oproti Sokolovu čističek 50, každou s desetinásobnou kapacitou. Delegace se ale o všechny části čištění sokolovské odpadní vody podrobně zajímala a téměř stoprocentní účinnost čističky i využití bioplynu z kalů na výrobu elektřiny na ně udělaly dojem. "Je pro nás přínosné vidět nové technologie, které jsou zde použité," řekl Chen Quingjiang. Po srdečném rozloučení s personálem čističky odjeli Číňané na návštěvu Karlových Varů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …