Starosta Jiří Čunek poděkoval vsetínským dárcům krve

25.10.2016 6:33

Za darování 230 litrů nejvzácnější tekutiny na světě – krve, se dočkalo ocenění v pondělí 24. října devatenáct dobrovolných dárců od vsetínské radnice.

Starosta Jiří Čunek poděkoval vsetínským dárcům krve
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jiří Čunek

Slib oceňovat bezpříspěvkové dárce krve dal starosta Jiří Čunek v loňském roce občanům na listopadovém Kotli a letošní oceňování je tak historicky první v pořadí. O příjemnou atmosféru se postarali žáci ZUŠ Vsetín.  

Dobrovolní bezpříspěvkoví dárci krve jsou ti, kteří dávají krev, plazmu nebo další součásti krve ze své vlastní svobodné vůle, aniž za to dostali odměnu. Na pondělním oceňování tak starosta Jiří Čunek spolu s místostarostou Tomášem Pifkou poděkovali čtrnácti mužům a pěti ženám, kteří svým obětavým přístupem pomáhají zachraňovat lidské životy a v období od 1. října loňského roku do 31. září roku letošního dosáhli 20 nebo 40 odběrů.

„Nesmírně si vážíme občanů, kteří svým přístupem pomáhají zachraňovat lidské životy. Tímto oceněním jim tak chceme projevit své uznání a poděkování za jejich morální, nezištnou a zásadní pomoc, kterou může potřebovat kdokoliv z nás,“ poděkoval všem přítomným starosta Jiří Čunek.

„Přehled dobrovolných dárců krve vede transfúzní stanice Vsetínské nemocnice a ta předává seznamy dárců oblastnímu spolku Českého červeného kříže, který je poskytuje městu Vsetín. Podle těchto seznamů budou vsetínští dárci oceňováni,“ vysvětluje Věra Goldová, vedoucí odboru školství a kultury, který má oceňování dárců krve ve své kompetenci.

Vsetínská radnice bude oceňování provádět pravidelně a to vždy na konci října. Ocenění se tak dočkají dárci, kteří dosáhnou v daném období 20, 40, 80, 120, 160 a 250 odběrů. Podle výše odběrů pak jsou pro dárce připraveny například vstupenky do kina Vatra, permanentky do městských lázní nebo věcné dary. Dárcům, kteří dosáhnou 250 odběrů, bude uděleno Ocenění starosty města v kombinaci s věcným darem v hodnotě pěti tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…