Šumperk: Nová aplikace pro chytré telefony jde stopami Malé Vídně

05.11.2013 12:05

Město Šumperk ve spolupráci s firmou LWi připravilo zbrusu novou aplikaci pro chytré telefony a tablety s Androidem a iOS, která je jednoduchým průvodcem po budovách a místech, které jsou spjaty s obdobím přelomu 19. a 20. století, kdy se Šumperku pro jeho architektonickou výstavnost lichotivě přezdívalo „Malá Vídeň“.

Šumperk: Nová aplikace pro chytré telefony jde stopami Malé Vídně
Foto: sumperk.cz
Popisek: Náměstí v Šumperku

Město Šumperk dokončilo projekt prohlídkového okruhu nazvaného „Po stopách Malé Vídně“, v rámci něhož byly koncem října na většinu z 24 objektů spjatých s tímto obdobím nainstalovány tabulky s populárně-naučným textem o historii budov, které tak tvoří ucelenou prohlídkovou trasu centrem města Šumperka a nese poetický název „Po stopách Malé Vídně“. „Zájemci mají dvě možnosti, jak se na trase orientovat. Mohou zavítat např. do Informačního centra a vyzvednout si leták s mapkou, která je po trase provede, nebo si zdarma stáhnout aplikaci z Google Play nebo App Store do svého chytrého telefonu či tabletu.

Aplikace je interaktivně provede historickým předměstím i jádrem města,“ prozradil Bohuslav Vondruška, referent oddělení kultury a vnějších vztahů. Aplikace obsahuje podrobnější texty a více historických i současných fotografií jednotlivých budov. Jazykové mutace v angličtině a němčině jsou samozřejmostí.

Všechny tabulky jsou opatřeny tzv. QR kódem s odkazem ke stažení aplikace z internetu.

„V rámci projektu Po stopách Malé Vídně jsme vydali i nové tematické pohlednice, redesignovali jsme krabičky k oblíbeným oplatkům „Z Malé Vidně“, jejichž nová podoba vychází také z grafiky projektu a do prodeje půjde brzy i nástěnný kalendář na rok 2014 s historickými fotografiemi a všemi texty projektu“, vyjmenoval doprovodné produkty Vondruška. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sumperk.cz

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Budějcké vody mají svůj web

7:17 České Budějovice: Budějcké vody mají svůj web

Nezastupitelnou úlohu vody v krajině přibližuje dětem základních škol i veřejnosti projekt Budějcké …