Třinec: Kácení stromů u vlakového nádraží se blíží

12.03.2024 16:14 | Tisková zpráva

V ulicích Nádražní a Těšínská začne tento týden preventivní zásah v lesním porostu (nad opěrnou zdí), který je ve vlastnictví společnosti Lesy ČR.

Třinec: Kácení stromů u vlakového nádraží se blíží
Foto: archív autora
Popisek: Třinec

V dané lokalitě budou přítomny hlídky Městské policie Třinec, které budou v případě potřeby usměrňovat provoz. V lokalitě bude rychlost upravena na 30 kilometrů za hodinu a na dvou úsecích bude vozovka zúžená.

Anketa

Zaslouží si zemědělec, který vysypal před Úřad vlády hnůj, trest?

3%
96%
hlasovalo: 18617 lidí

Ke kácení byly označeny zejména nebezpečné jasany a akáty, které budou ponechány v porostu z důvodu zvýšení biodiverzity. Celkem půjde o více než sto stromů. Práce budou probíhat vždy od 8 do 13 hodin, včetně víkendu. Preventivní zásah, resp. opatření skončí do 20. března letošního roku.

Koncem loňského a počátkem letošního roku došlo v dané lokalitě k několika pádům stromů na komunikaci. Vedení města okamžitě vyvolalo jednání s majiteli pozemků a apelovalo na zajištění bezpečnosti řidičů a cyklistů, kteří komunikaci využívají.

Obecně je péče o dřeviny podle stávající legislativy povinností vlastníka pozemku. Vlastník by měl mít přehled o jejich stavu a minimalizovat rizika selhání stromu s ohledem na charakter prostředí, případně si nechat poradit arboristy či jinými specialisty v oboru. Zároveň si však musíme být vědomi skutečnosti, že i přes vynaložení veškerého potřebného úsilí může situaci proměnit zásah vyšší moci, který nejsme schopni ovlivnit.

Více o problematice nebezpečných stromů najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…