Turnov: Městský majetek je zase o něco opravenější

26.07.2014 9:23

Město Turnov spravuje majetek v hodnotě více než 1,111 miliard korun a prostřednictvím svého odboru správy majetku zajišťuje jeho údržbu, úpravy či vylepšení. V poslední době byla realizována řada takových akcí.

Turnov: Městský majetek je zase o něco opravenější
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Opravy a úpravy nepatří k těm milionovým, přijdou řádově jen na desítky či stovky tisíc korun. V součtu až do výše 15 miliónů, které jsou pro tento účel vyčleněny na letošní rok z městského rozpočtu. Dosud se od počátku roku podařilo například instalovat a opravit veřejné osvětlení v Mašově v Koutech za 30 tisíc korun, na Bukovině od kostelíku za 34 tisíce korun, v úseku Kobylka – Bukovina za 61 tisíc korun. Oprava osvětlení a chodníku v ulici Nad Perchtou stála 109 tisíc korun. Cestu od dolánecké železniční zastávky na Kobylku se podařilo opravit za 34 tisíce korun a lávku přes trať v Dolánkách za 16 tisíc korun. Díky opravě opěrné zdi na schodech ve Svěrácké bráně za 150 tisíc korun a opravě schodiště do parku u letního kina za 73 tisíce korun je nyní Skálova ulice a její bezprostřední okolí zase o něco hezčí. Opravy za 35 tisíc korun se dočkala Kopalova vyhlídka na Štřilovsku v podobě altánu. Nový plot v dolní části Mariánského hřbitova přišel městskou pokladnu na 50 tisíc korun. 60 tisíc korun stály dvě nové autobusové zastávky na Valdštejnsku a u čerpací stanice Benzina. „Město zaplatilo pouze materiál, výrobu a usazení zastávek na místo provedli zdarma hasiči z Pelešan,“ pochvalovala si vedoucí odboru správy majetku Ludmila Těhníková. Ta také sdělila, že byly za 280 tisíc korun zrekonstruovány dva městské byty v ulici 5. května a za 18 tisíc korun upraveno hřiště na Kobylce. „Úpravy provedli uživatelé hřiště, my jsme jim zaplatili pouze materiál,“ doplnila Těhníková. Ke středním a menším akcím je nutné přičíst i vyložené drobotiny. „Patří k nim třeba někde natřené zábradlí, vyrovnání sloupků nebo dopravních značek, mnohé malé opravy dláždění,“ uvedl starosta města Tomáš Hocke s tím, že se ve městě opravdu stále něco opravuje a vylepšuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: turnov.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…