Turnov: Mimořádné prohlídky v rámci Dne židovských památek

03.08.2017 19:47

V neděli 13. srpna 2017 bude v rámci již oficiálního prvního Dne židovských památek v České republice otevřeno 50 vybraných židovských pamětihodností v Čechách, na Moravě a Slezsku.

Turnov: Mimořádné prohlídky v rámci Dne židovských památek
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Návštěvníci budou moci navštívit hřbitovy a synagogy, které nejsou volně přístupné nebo prošly v posledních letech nákladnou rekonstrukcí. Akci pořádá Židovská obec v Praze ve spolupráci se Správou budov a hřbitovů a. s. Matana, Federací židovských obcí v ČR, Židovskou obcí v Brně a Židovskou obcí v Teplicích. Konání Dne židovských památek je podpořeno příspěvkem Nadačního fondu obětem holocaustu a Ministersva kultury ČR.

V této souvislosti se k akci připojila i Synagoga Turnov, která na tento den, neděli 13. srpna, připravila pro návštěvníky mimořádné prohlídky Synagogy Turnov, bývalé židovské čtvrti a židovského hřbitova s výkladem. Prohlídky proběhnou v 10:00 a 14:00 hodin. Sraz je v Synagoze Turnov a vstupné je v rámci návštěvy synagogy.

Jste srdečně zváni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.