Týn nad Vltavou: Stavba páteřní komunikace zklidní dopravu v části města a umožní realizaci řady investorských záměrů v průmyslové zóně

28.02.2017 21:25

V Týně nad Vltavou vznikne v průmyslové zóně zcela nová komunikace propojující Havlíčkovu ulici a silnici II/105 ve směru na České Budějovice. Aktuálně byla zahájena výstavba I. etapy této spojnice v části od bývalých Jaselských kasáren ve stávající průmyslové zóně k budoucí nové výstavbě průmyslových podniků. Předání staveniště stavby „Páteřní infrastruktura průmyslové zóny Týn nad Vltavou – 1. etapa“ se uskutečnilo v pátek 10. února 2017.

Týn nad Vltavou: Stavba páteřní komunikace zklidní dopravu v části města a umožní realizaci řady investorských záměrů v průmyslové zóně
Foto: Týn nad Vltavou
Popisek: Týn nad Vltavou

Předmětem stavby je zřízení 1. etapy nové páteřní průmyslové místní komunikace III. třídy včetně všech připojení a odvodnění. Nová komunikace o délce cca 400 m bude napojena na stávající panelovou cestu od bývalých Jaselských kasáren. V přidruženém dopravním prostoru bude zřízen jednostranný chodník pro pěší a cyklisty. Na první etapu výstavby bude navazovat druhá etapa, jenž se napojí na stávající silnici II/105 nad Penny marketem ve směru do Českých Budějovic, kde bude vymezen odbočovací pruh.  Součástí výstavby budou i technické sítě: kanalizace dešťová a splašková, vodovod, zřízení nového a překládka stávajícího veřejného osvětlení, výstavba teplovodu v návaznosti na stávající sítě.

„Výstavba páteřní komunikace v průmyslové zóně je jednoznačně prioritní akcí města Týn nad Vltavou. Realizujeme dlouhodobý záměr města, definovaný v územních plánech již mnoho let, který se z mnoha důvodů zatím nedařilo uskutečnit. V této významné stavbě vidím mnoho pozitivních efektů pro rozvoj města: odvedení těžké nákladní dopravy z obytné zóny v Havlíčkově ulici, otevření nové průmyslové zóny, kde bude stavět několik investorů a vznikne řada pracovních příležitostí. Jedná se o investici do rozvojové plochy, která se bude zúročovat i v dalších letech a desetiletích.“ řekl starosta města Týn nad Vltavou Mgr. Milan Šnorek.

Realizátorem výstavby je firma DAICH, s.ro., která ve městě již úspěšně realizovala stavby a nabídla nejvýhodnější cenu výstavby I. etapy komunikace - 14 796 923 Kč bez DPH.
Podle harmonogramu, který byl předložen městu jako objednateli, by měl být termín dokončení a předání hotového díla 31. červenec 2017.

V současné době probíhá zpracování projektové dokumentace pro propojovací úsek stávající panelové cesty od Havlíčkovy ulice k objektům v průmyslové zóně, odkud povede nová asfaltová páteřní komunikace. V této části ale již nyní proběhne výstavba sítí podél panelové cesty. Přebudování „panelky“ a propojení s novým úsekem výstavby komunikace by mohlo být realizováno v červenci letošního roku.

V letošním roce město připravuje zadání projektové dokumentace na 2. etapu výstavby páteřní komunikace průmyslová. Součástí stavby bude nejen komunikace samotná, ale řeší se také související vyvolané stavby, což je zejména odkanalizování lokality a odvod dešťových vod. Rozsah projekční činnosti je oproti 1. etapě rozsáhlejší. Po zhotovení dokumentace a dokončeném majetkoprávním vypořádání bude možné žádat o stavební povolení a zahájit stavební řízení.

„Cílem města je co nejrychleji vybudovat celou komunikaci, aby mohly být zahájeny rekonstrukční práce na ulici Havlíčkova a mohla proběhnout její změna v klidovou zónu. Zároveň chceme vyjít vstříc i aktuálnímu zájmu investorů.“ dodal starosta města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Proběhne jarní deratizace

13:37 Vsetín: Proběhne jarní deratizace

Ve dnech 20. května, 27. května a 3. června bude specializovaná firma provádět pravidelnou deratizac…