Uherský Brod: Gastro Brod Festival opět nabídl zábavu i vybrané lahůdky

01.05.2022 21:17 | Tisková zpráva

Louku za Muzeem J. A. Komenského zaplnilo přes 30 stánků a food trucků s dobrým jídlem a pitím. Už pátý ročník Gastro Brod Festivalu přinesl možnost ochutnat tradiční i netradiční pokrmy, exotické speciality, sladká jídla a široký výběr nápojů. Bohatý byl i doprovodný program.

Uherský Brod: Gastro Brod Festival opět nabídl zábavu i vybrané lahůdky
Foto: ub.cz
Popisek: Uherský Brod

K ochutnání byla paella, žabí stehýnka, pštrosí maso, egyptská a orientální kuchyně, kanadské, tyrolské nebo italské speciality, hmyzí delikatesy a samozřejmě oblíbené hamburgery. V nabídce byly i sladké pokrmy jako churros, trdelníky, bublinkové waffle, kozí zmrzlina či frgály. Nechyběl ani velký výběr nápojů. Kromě kávy, domácí limonády a dalších nealko nápojů nabízeli prodejci tři druhy piv nebo koktejly.

Zajímavostí byl food truck GULE s neobvyklou nabídkou tvarohových koblížků. Název GULE znamená Gastronomie Umožňující Lidem Existovat a je to sociální podnik zaměstnávající lidi se znevýhodněním. V našem městě jsme je přivítali vůbec poprvé. Další novinkou byl food truck Kávia, což byla staré malovaná Avie, ve které jste si mohli koupit kávu a domácí koláče.

Doprovodný program přinesl také lahůdky. Hudební část zahájila na pódiu skupina NOHO, následovali ji Honza Grebík, Vladimír Walda Nerušil a o skvělé finále se vpodvečer postarala skupina Scarlet Rose.

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47597 lidí

Kuchařské umění předvedl, tak jako v minulém roce, šéfkuchař Jiří Král. Návštěvníkům naservíroval v prvním vstupu menu tradičních pokrmů z jarních surovin naší země zpracované v duchu moderní gastronomie. Dominovaly mu příchutě jako medvědí česnek, jarní houby, sedmikrásky, pampeliška a chřest. Ve druhém vstupu mohli zájemci ochutnat hovězí líčka dušená v medovém pivu, kopřivové brambory a třešně pečené na slanině. Jako dezert se podával sorbet z květového medu a jarních bylinek.

Další gastronomickou specialitu si pro návštěvníky Gastro Brod Festivalu připravil uherskobrodský Šermířský klub. V netypické podobě připravovali přímo na místě hrách, a to jako pučálku. Ta byla vlastně takovým předchůdcem fast foodu a nechyběla na žádném středověkém jarmarku.

Na akci se nenudily ani děti. Veselou a hravou pohádku Hloupá žába si pro ně připravilo Divadlo Brod ve spolupráci s dětmi z literárně dramatického oboru Základní umělecké školy (videoukázka ZDE). Po pohádce čekalo na děti další překvapení. Mohly si moci vyzkoušet, jak se vodí velké dřevěné loutky – marionety, které znají např. z pohádky Broučci, kterou má Divadlo Brod na repertoáru. Mezi představeními mohly děti navštívit stanoviště skautů, kteří měli připraveno řadu netradičních disciplín a samozřejmě i opékání špekáčků. Premiérově se představil i Tajuplný svět podivuhodných her Jiřího Šebesty. Jeho ručně vyráběné hry nabídly nezapomenutelný zážitek, který dětem i dospělým zamotal hlavu fantaskními příběhy. Jejich zrak a hmat poznal novou dimenzi obyčejů hraním deskových her vytvořených ze dřeva, kovu, kamení, bavlny, jeleních parohů a dalších přírodnin.

Gastro Brod Festival se určitě vydařil a už nyní se těšíme na další ročník. Fotogalerie najdete ZDE a ZDE, videoprocházku po areálu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…