Uherský Brod ocení přínos v oblasti kultury

10.05.2017 13:43

Čekáme na návrhy na udělení Ceny města Uherského Brodu v oblasti kultury. Ty mohou občané podávat až do 30. června 2017 osobně na podatelně Městského úřadu v Uherském Brodě nebo poštou.

Uherský Brod ocení přínos v oblasti kultury
Foto: ub.cz
Popisek: Uherský Brod

Ocenění může být udělováno ve třech kategoriích:

a) Cena za celoživotní přínos nebo osobnost v oblasti kultury za uplynulé období,
b) Cena za kolektivní přínos v oblasti kultury,
c) Cena za výjimečný počin uplynulého období v oblasti kultury.

V kategorii Cena za celoživotní přínos v oblasti kultury (dvorana slávy) může být oceněna fyzická osoba s vazbou na město Uherský Brod j (např. trvalé bydliště, místo narození, působení na území kraje atd.), která dosáhla dlouhodobě významných výsledků v některé z oblastí kultury či památkové péče nebo přispěla mimořádným způsobem k rozvoji některé z oblastí kultury.

V kategorii Cena za kolektivní přínos v oblasti kultury může být oceněn kolektiv, který dosáhl dlouhodobě významných výsledků v některé z oblastí kultury či památkové péče nebo přispěl mimořádným způsobem k rozvoji některé z oblastí kultury.

V kategorii Cena za výjimečný počin roku v oblasti kultury budou oceněny mimořádné umělecké aktivity v oblastech umělecké, byly organizačně zajišťovány či uskutečňovány fyzickou osobou nebo kolektivem s vazbou na město Uherský Brod.

Návrhy na ocenění v kategoriích výjimečný kulturní počin roku a osobnost roku v oblasti kultury, může být podán pouze ve vztahu ke kulturní aktivitě, která byla uskutečněna v průběhu uplynulého období.

Návrh na udělení ceny může podat každý občan nebo instituce s trvalým bydlištěm nebo sídlem v Uherském Brodě, a to pouze písemnou formou s určením přínosu a významu díla nebo aktivity pro Uherský Brod.

Cena města v oblasti kultury je udělována Radou města jednou za dva roky.

V letošním roce se bude konat slavnostní udělení Ceny kultury ve čtvrtek 19. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…