Uničov: Den Evropy otevře veřejnosti dveře do sedmi míst v regionu

09.05.2011 9:04

Devátý květen je tradičně ve všech zemích Evropské unie oslavován jako Den Evropy. Země Evropské unie si tímto dnem připomínají den, kdy francouzský ministr zahraničních věcí Robert Schuman představil myšlenku mírové spolupráce v Evropě. Proto bývá někdy také nazýván Schumanův den. Více informací zde.

Uničov: Den Evropy otevře veřejnosti dveře do sedmi míst v regionu
Foto: vpolomouc.army.cz
Popisek: Vlajka EU

V každé zemi Evropské unie je při této příležitosti pořádána řada aktivit. K nim se letos připojí i Regionální rada regionu soudržnosti Střední Morava. Ta ve spolupráci s partnery připravila zpřístupnění sedmi míst v regionu, které vznikly s finanční podporou Regionálního operačního programu Střední Morava. „V našem zájmu je nejen informovat o tom, že se Evropská unie v mnoha směrech podílí na rozvoji regionu, ale také vybídnout veřejnost k tomu, aby se do vybraných míst podívali,“ řekl ředitel Úřadu regionální rady Ivan Matulík. Podle něj je právě Den Evropy tou nejlepší příležitostí. „Proto jsme rádi, že nám realizátoři podpořených projektů vyšli vstříc a veřejnosti umožnili vstup do vybraných míst zdarma,“ doplnil Matulík. Do aktivity se zapojilo celkem sedm partnerů: Šatlava v Uničově, Expozice času ve Šternberku, zámek Nový Světlov v Bojkovicích, Archeoskanzen v Modré a Jurkovičova rozhledna v Rožnově p.R. Otevřen bude i Arcibiskupský palác v Olomouci, ve kterém bude tento den sníženo vstupné na 30 korun za osobu a Radniční věž v Prostějově, kde je potřeba návštěvu jen dopředu objednat na bezplatné telefonní lince 800 900 001 nebo emailem na informace@prostejov.eu.

Všechny expozice, zapojené do Dne Evropy, byly spolufinancovány z Regionálního operačního programu Střední Morava, čili s pomocí evropských peněz určených na rozvoj Olomouckého a Zlínského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: unicov.cz

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…