Univerzita třetího věku v Bohumíně brzy v nové podobě

21.06.2017 11:35

Univerzita třetího věku v novém. Bohumín inovoval projekt celoživotního vzdělávání a nabízí zájemcům nová témata v novém pojetí. Studentům z Bohumína město přispívá 1200 korun na semestr.

Univerzita třetího věku v Bohumíně brzy v nové podobě
Foto: wikipedia
Popisek: Bohumín - Náměstí T. G. Masaryka

Bohumín našel projektu nového partnera a od podzimu Univerzitu třetího věku nabídne pod taktovkou Britského institutu. „Studium je nadále dvouleté, jde tedy o čtyři semestry. Výrazně jsme ovšem inovovali témata, kterým se budou senioři v rámci studia věnovat. Nová podoba univerzity je proto ideální příležitostí i pro ty, kteří už prošli jejím původním modelem,“ říká Pavla Skokanová, vedoucí odboru školství bohumínské radnice.

K novým tématům patří například tvůrčí ateliér, vnitřní krása, jazyky nebo nástrahy, které číhají na spotřebitele. Podmínky studia jsou stejné jako v minulých letech. Zájemci starší 55 let se mohou přihlásit v dospělém oddělení knihovny K3 v Novém Bohumíně do konce srpna, středoškolské vzdělání je výhodou.

Školné je 2000 korun na 1 studenta na 1 semestr. Město Bohumín přispívá občanům s trvalým pobytem na území města Bohumína částkou 1200 korun, zbylou část si hradí student. Přihlásit se mohou také zájemci z okolních měst, například Rychvald svým občanům určitou částkou rovněž přispívá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …