Ústí nad Labem: Primátorka jednala o situaci na Střekovském nábřeží

12.08.2017 7:31

Jednání o řešení situace se záplavami na Střekovském nábřeží svolala primátorka města Věra Nechybová.

Ústí nad Labem: Primátorka jednala o situaci na Střekovském nábřeží
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

K jednomu stolu tak byli přizváni občané postižení záplavami, střekovští hasiči, zástupci odboru dopravu a majetku magistrátu a zástupci Severočeských vodovodů a kanalizací.

„Nechtěli jsme hledat viníky, ale najít cestu k řešení. Jsem ráda, že se zainteresované strany nakonec domluvily na postupu společně najít problém a odstranit skutečnou příčinu nefunkčního systému odtoku vody z nábřeží,“ ocenila primátorka.

Domy na nábřeží byly v posledních týdnech při přívalových deštích třikrát vyplaveny, dostaly se do nich zejména splašky a fekálie. Odborníci zatím přesnou příčinu nezjistili. V ulici se uskuteční místní šetření k prošetření všech možných okolností. SČVK zajistí kamerové zkoušky potrubí a dalších zařízení. Pracovníci města budou pohotovostně monitorovat a dokumentovat odtékání vody při deštích.

Městská policie je připravena zprostředkovat zásah pohotovostních pracovníků města i SČVK. „Děkuju za toto společné jednání, vážím si vašeho přístupu a věřím, že to snad povede k nápravě, nechci už něco takového zažívat,“ doufá Jaroslava Faiglová, obyvatelka jednoho z vyplavených domů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…