V Praze i nadále platí 3. povodňový stupeň

07.06.2013 13:10

V Praze nadále platí 3. povodňový stupeň a stav nouze, který vyhlásila vláda České republiky. Zůstávají proto v platnosti všechna s tím spojená opatření. Vedení města upozorňuje především na zákaz vstupu do oblastí za povodňovými ochranami, zákaz jakékoli manipulace s povodňovými ochranami a zákaz vstupu do parků.

V Praze i nadále platí 3. povodňový stupeň
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

„Slunce vytváří v Praze iluzi klidu a pohody, ale Orlík nadále upouští dvojnásobek svého přítoku, protože musí vytvořit retenční prostor pro případ dalších dešťů, které meteorologové předpovídají. Berounka a Sázava sice poklesly, ale v Chuchli nadále Vltavou protéká zhruba 1 730 kubíků za sekundu. A Povodí Vltavy bude moci snižovat odpouštěním kaskády průtok Vltavy jen velmi pomalu. Pro Prahu to znamená, že zůstává 3. povodňový stupeň, trvá stav ohrožení. Nebudeme proto o víkendu demontovat protipovodňové ochrany. Bylo by to příliš velké riziko vzhledem k aktuálnímu stavu řek, jejich povodí, přehrad i meteorologické předpovědi. Všechna dosavadní opatření zůstávají v platnosti a žádám Pražany i návštěvníky města, aby je respektovali,“ řekl Tomáš Hudeček (TOP 09), první náměstek primátora pověřený výkonem kompetencí primátora.    
 
Přístup k povodňovým ochranám je nadále zakázán. O jejich případném odstranění rozhoduje pouze protipovodňová komise. Jakákoli nedovolená manipulace s povodňovými ochranami je zakázána. Osoby, které nebudou toto nařízení respektovat, se vystavují hrozbě trestného činu obecného ohrožení. Je třeba si uvědomit, že jde o bezpečnost celého města a jeho obyvatel.
 
„Prosím tímto Pražany, vydržme ještě dalších pár dní, bylo by zbytečné ohrozit město a životy kvůli netrpělivosti. Chápu všechny, kteří se chtějí a potřebují dostat ke svým domům a firmám a kteří už tohle vše chtějí mít za sebou. Děláme maximum pro to, aby se život v metropoli vrátil k normálu, ale příroda chyby neodpouští,“ řekl Tomáš Hudeček.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …