V Praze se koná světový závod ve skateboardingu

04.07.2014 20:09

Skatepark na pražské Štvanici je od dnešního dne do neděle dějištěm jubilejního 20. ročníku soutěže Mystic SK8 Cup. Návštěvníci uvidí nejen nejlepší světové i domácí skatebordisty, ale také zcela novou podobu skateparku a řadu doprovodných programů. Akci podpořilo Hlavní město Praha grantem a záštitu poskytl 1. náměstek primátora hl. m. Prahy Jiří Vávra.

V Praze se koná světový závod ve skateboardingu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

„Mystic Sk8 Cup je především prvotřídní světový závod, ale není jen o skateboardingu. V posledních letech se stále více profiluje jako festival a patří k oblíbeným letním akcím v Praze, což každoročních deset tisíc diváků jen potvrzuje. Město na akci přispívá formou grantu a já osobně ji považuji za skvělou příležitost, jak spojit sportovní výkony a dobrou zábavu, a zároveň ukázat jednu z atraktivních stránek Prahy,“ uvedl 1. náměstek primátora hl. m. Prahy Jiří Vávra a popřál jezdcům hodně štěstí a divákům krásné zážitky.

Soutěžní program začíná dnes předkvalifikačními jízdami evropských skateboardistů, v sobotu jsou kvalifikace ve streetu a bowlu, finále se pojede v neděli stejně jako epická disciplína best trick, v níž jezdci předvádějí nejtěžší triky. Celkem je na Štvanici očekáváno na 150 skateboardistů z 25 zemí.

Skateboardingovou přehlídku doplní hudební vystoupení – mimo jiné amerických Dirty Fence, britských rockerů ze Skindred a českých Wohnoutů. Pohled na spojení skateboardingu a pop kultury nabídne výstava s názvem 'Love and Guts', připravena je volba Miss Mystic 2014 a další programy.

Kompletní informace o Excelent Mystic Sk8 Cup 2014 jsou na: http://excelentmysticsk8cup.cz/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.