V centru Vsetína bude opět městská tržnice

09.12.2017 14:43

Vsetínská radnice zřídí od příštího roku veřejnou tržnici před městským úřadem, kde bude možné po letech opět prodávat a nakupovat ovoce a zeleninu.

V centru Vsetína bude opět městská tržnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Splnili jsme tak přání občanů, kteří chtěli, aby se městská tržnice vrátila před radnici, kde si budou moci nakoupit ovoce či zeleninu tak, jak byli v minulosti zvyklí,“ informovala místostarostka Simona Hlaváčová.   

Důvodem ke změně vyhlášky, která reguluje prodej zboží a poskytování služeb mimo provozovny, jsou opakované požadavky občanů o obnovení městské tržnice před vsetínskou radnicí s možností prodeje právě ovoce a zeleniny. „V červnu letošního roku občané v rámci veřejného fóra nominovali TOP desítku problémů a příležitostí Vsetína, mezi kterou se objevil na sedmém místě právě požadavek na „Vybudování městské tržnice – ovoce, zelenina“. V následném internetovém hlasování, kterého se zúčastnilo více jak pět stovek hlasujících, se tento požadavek stal největším skokanem, protože se ze sedmého místa poskočil na druhou příčku,“ připomněla místostarostka Hlaváčová s tím, že správcem městské tržnice budou Technické služby, které jsou příspěvkovou organizací města.

Dosud platný Tržní řád prodej tohoto zboží neumožňuje. „Nový Tržní řád tak bude změněn o možnost prodeje ovoce a zeleniny, a současně bude upraven v souladu s novelizovaným zákonným zmocněním v živnostenském zákoně,“ uvedla vedoucí živnostenského odboru vsetínské radnice Daniela Lukyová. Předpokládaná účinnost aktualizovaného Tržního řádu je od února, po projednání a schválení v Radě města Vsetína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…