Vsetín testuje provoz elektromobilu

06.12.2017 21:16

Starosta Jiří Růžička převzal v úterý 5. prosince na týdenní testování elektromobil BMW i3. Ten městu Vsetín nabídla k bezplatnému zapůjčení společnost Synot Auto a.s. a předat jej přijel z pověření společnosti Jan Křížka z Asociace pro elektromobilitu České republiky.

Vsetín testuje provoz elektromobilu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Když nám společnost Synot nabídla bezplatné zapůjčení elektromobilu, tak jsme neváhali a nabídku přijali. Týdenní výpůjčka vozidla BMW i3 může být dobrým startovacím krokem k cestě za budoucím rozšířením elektromobility v našem městě,“ uvedl starosta Růžička při převzetí vozu. 

Město Vsetín patří již řadu let mezi Zdravá města a ta mají za cíl dělat vše proto, aby směřovala k udržitelnému rozvoji. „Elektromobilita se v současné době jeví jako jeden z nejlepších možných způsobů, jak dosáhnout udržitelné dopravy. Je tedy důležité, aby se i naše město o tento typ dopravy šetrné k životnímu prostředí zajímalo,“ doplnil starosta.

Obecně jsou elektromobily automobily na elektrický pohon a jako zdroj energie využívají akumulátor, který lze dobíjet ve speciálních stanicích, či s redukcemi ze standardní elektrické zásuvky. Samotné vozidlo BMW i3 bylo navrženo jako automobil do města, který neprodukuje žádné výfukové plyny, které by znečišťovaly ovzduší. Navíc i jeho výroba podléhá nejpřísnějším ekologickým opatřením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…