Valašské Meziříčí: Město zvýší bezpečnost vybraných lokalit

19.07.2017 18:59

Valašské Meziříčí požádalo a bylo spolu s dalšími devíti městy v republice vybráno mezi ta, ve kterých budou na zvýšenou bezpečnost a veřejný pořádek ve vybraných lokalitách dohlížet takzvaní domovníci – preventisté. Dvouletý projekt, na který město získalo dotaci, bude zahájen v lednu příštího roku.

Valašské Meziříčí: Město zvýší bezpečnost vybraných lokalit
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Náklady spojené se zaměstnáváním, vybavením a vzděláváním domovníků budou hrazeny z finančních prostředků Evropské unie a Ministerstva vnitra České republiky.

Úkolem domovníků bude ve vybraných lokalitách působit preventivně, a to konkrétně na úseku veřejného pořádku a sousedských vztahů. „Současně budou v těchto lokalitách spoluzajišťovat pořádek tak, aby došlo ke zvýšení kvality bydlení občanů tam žijících,“ doplnil ředitel městských strážníků Jan Camfrla.

Projekt je podpořen ze strukturálních fondů Evropské unie v rámci Operačního programu Zaměstnanost s názvem „Domovník – preventista, účinný nástroj sociálního začleňování a podpory sociálně situační prevence v obci“ (více viz Výzva č. 03_15_0295 s názvem „Výzva na systémové projekty pro ostatní ministerstva“).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …