Valašské Meziříčí: Ve Valmezu se otevřela Brána recyklace

08.10.2022 10:41 | Tisková zpráva

Tradičně v říjnu pořádá Valašské ekocentrum ČSOP za podpory města Valašské Meziříčí a ve spolupráci s neziskovou společnosti EKO-KOM osvětové akce a výukové programy v rámci kampaně Brána recyklace. Ta letos odstartovala v pondělí 3. října a potrvá až do konce měsíce.

Valašské Meziříčí: Ve Valmezu se otevřela Brána recyklace
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Přes 160 dětí z valašskomeziříčských základních a středních škol se zúčastnilo úvodní přednášky pracovníka společnosti EKO-KOM v místním ekocentru. 

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí
„Zahájili jsme tak říjnovou kampaň, zaměřenou na třídění, recyklaci a snižování odpadů v duchu přístupu Zero Waste – Nulový odpad. Díky finanční podpoře města Valašské Meziříčí budou po celý měsíc v ekocentru probíhat na toto téma výukové programy pro meziříčské školy a řada doprovodných akcí pro širokou veřejnost,“ vysvětlil vedoucí Valašského ekocentra Mirek Dvorský.

Nejen školáci si tak mohou například prohlédnout výstavu Brána recyklace, která je v ekocentru k vidění po celý říjen od pondělí do pátku v čase 8.00 až 16.00. Chybět nebudou workshopy zaměřené na ekologickou domácnost s výrobou vlastních čisticích prostředků a také ekologickou kosmetiku. „Tradičně velkému zájmu se pak těší také každoroční Recyklohrátky, které proběhnou v neděli 16. října. Pro malé i velké návštěvníky bude mimo jiné připravena zábavná stezka Veselá popelnice, stánek Život bez odpadu či scénické čtení Pohádek ze skládky. Chybět nebudou tvořivé dílničky, ukázky hendikepovaných živočichů a další program,“ pozval místostarosta Josef Vrátník a doplnil: „Kampaň brána recyklace už má ve Valašském Meziříčí tradici. Díky svému osvětovému charakteru se podílí na formování povědomí o nutnosti správného nakládání s odpadem zejména u nastupující generace. Proto ji za vedení města také pravidelně podporujeme.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…