Valašské Meziříčí rozdělilo finanční podporu ve formě grantů

09.03.2015 17:31

Zastupitelstvo města Valašské Meziříčí na svém čtvrtečním jednání odsouhlasilo podporu na projekty, tentokrát z oblasti ochrany životního prostředí, sociálních a zdravotních služeb a podpory zdraví, kultury a v oblasti vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů. Celková schválená částka činí přibližně 572 tisíc korun.

Valašské Meziříčí rozdělilo finanční podporu ve formě grantů
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

„V rámci ochrany životního prostředí podpoříme meziříčský Svaz ochránců přírody částkou 20 tisíc korun na osvětové akce pro děti a mládež zaměřené na poznávání a ochranu přírody. Dalších pět tisíc korun poputuje organizaci Zlaté šípy, konkrétně na celoroční projekt Hrej o česká nej,“ vyjmenoval schválené projekty místostarosta města Josef Vrátník.

Druhou oblastí, kterou zastupitele podpořili, je oblast sociálních a zdravotních služeb a podpory zdraví. Zde bylo podpořeno celkem pět organizací, a to vsetínská Sjednocená organizace nevidomých, meziříčská Charita i Diakonie, Poradenské centrum pro sluchově postižené Kroměříž a meziříčský Český červený kříž. Organizace si rozdělí částku okolo 232 tisíc korun.

Zastupitelé rovněž schválili poskytnutí finančních prostředků na podporu projektů v oblasti kultury. Na tyto projekty bude uvolněno celkem 295 tisíc. „Podpoříme celkem deset žadatelů, například TJ Sokol, MIBIDIZO, Taneční centrum ValMez, dětský folklórní soubor Ovečky či Sjednocenou organizaci nevidomých a slabozrakých,“ informovala místostarostka města Yvona Wojaczková.

V oblasti vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů město uvolnilo částku 20 tisíc. Finanční podporu ve formě grantu si rozdělí dvě organizace - TOM ČR, Zlaté šípy a soukromá mateřská škola Montežirafka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: valasskemezirici.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…