Ve Třebové se vítězové dohodli na další vládě

18.10.2014 14:39

Koaliční dohodu pro volební období 2014-2018 podepsali v pátek 17. října 2014 večer dvě vítězné strany se svým partnerem z minulých let.

Ve Třebové se vítězové dohodli na další vládě
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

ČSSD, která v komunálních volbách zvítězila s velkým náskokem a přináší si z nich do nového městského zastupitelstva sedm mandátů, a KSČM (3 mandáty) se znovu spojily se SNK Moravská Třebová (1 mandát). Právě díky své dosavadní osvědčené a fungující spolupráci zakotvily strany do preambule dohody následující:  Jsme připraveni navázat na vše dobré, co bylo v uplynulém volebním období vykonáno. Naším cílem je dokončit rozpracované projekty, připravit a zahájit projekty nové. Mezi společně vytýčenými cíli se vyskytuje záměr vybudování nových průmyslových zón a spolupráce se státem při budování nezbytné dopravní infrastruktury v regionu (R35, R43), pokračování v realizaci infrastruktury pro rodinné bydlení, rekreaci a volnočasové aktivity obyvatel, podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu, či sociální programy. Nechybí ani deklarovaná snaha vyřešit dlouhodobě neuspokojivý stav v oblasti nakládání s opuštěnými nemovitostmi jak v majetku města (bývalé dětské oddělení nemocnice), tak řešení využití soukromých ploch (brownfields v lokalitách, kde byla ukončena zejména průmyslová výroba).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…