Vimperk: Autobusová čekárna u nemocnice

14.07.2017 21:10

S ohledem na četné opakující se podněty zejména vimperských občanů byla v rozpočtu města na letošní rok vytvořena rozpočtová kapitola pro účely úhrady nákladů spojeným s instalací čekárny na autobusové zastávce „Vimperk, nemocnice“.

Vimperk: Autobusová čekárna u nemocnice
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

Ve věci dodávky a montáže čekárny byla opět oslovena českobudějovická firma TSE,.s.r.o., z jejíž návrhářské i výrobní dílny pocházejí všechny novodobé autobusové čekárny nacházející se na správním území města Vimperk a jejíž výrobní typ CUBUS byl před lety vedením města vybrán jako sjednocující typ čekárny pro vnitřní prostředí města.

Hliníková konstrukce spolu s výplněmi z tvrzeného bezpečnostního skla jsou zárukou dlouholeté stability pěkného vzhledu těchto čekáren, jejich minimální údržby a materiálové odolnosti v čase. První autobusová čekárna od firmy TSE, s.r.o. se na Vimpersku poprvé objevila již před deseti lety a od té doby jejich počet vzrostl na současných třináct . Dnes jsou shodné typy čekáren instalovány takřka ve všech místních částech a takřka na všech autobusových zastávkách ve městě. V období uplynulých deseti let si vyjma poškození vandaly, extrémně silným větrem či vyjma potřeby odstranění nelegálně vylepovaných plakátů tyto čekárny nevyžádaly žádnou opravu či udržovací práce a svým praktickým řešením i elegantním, moderním a vzdušným pojetím rozhodně patří k vrcholu stávající nabídky na trhu doprovodné dopravní infastruktury.

Autobusová čekárna u nemocnice s nutnou úpravou podkladové plochy a vybudováním základových patek  bude stát město Vimperk cca 170.000,-Kč. Nezbývá než doufat, že unikne pozornosti vandalů i vylepovačů plakátů, odolá případné extrémní nepřízni počasí a bude moci prostě jenom dobře sloužit. Sloužit všem, kteří o její služby budou stát a s povděkem je přijmou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.