Vimperk: Zahájena II. etapa celkové obnovy kaple v Křesánově

08.07.2017 10:42

Dne 28.06.2017 byla oficiálně zahájena realizace II. etapy celkové obnovy kaple v Křesánově.

Vimperk: Zahájena II. etapa celkové obnovy kaple v Křesánově
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

Podle uzavřené smlouvy o dílo mezi městem Vimperk a stavební firmou TVInvest, s.r.o., Vlachovo Březí by měla být do konce září tohoto roku na kapli provedena výměna střešní krytiny vč. bednění střechy a souvisejících klempířských prvků, opravena zvonička a fasáda nadstřešních zděných konstrukcí. Tato stavební akce, která představuje práce a dodávky za 507.777,- Kč vč. DPH, je podpořena dotací Jihočeského kraje z programu Kulturní dědictví – Obnova drobné sakrální architektury ve výši 50.000,- Kč.

Vzhledem ke značné finanční náročnosti celkové obnovy kaple byl proces realizace rozdělen celkem do čtyř etap, z nichž první zahrnovala realizaci odvlhčovacích opatření a byla provedena již v roce 2015. Zatímco se letošní druhá etapa obnovy kaple zaměřuje na obnovu střešního pláště, třetí etapa řeší opravu interiéru kaple včetně výměny oken a vstupních dveří a bude připravena k zařazení do rozpočtu města Vimperk na rok 2018. Podle současných předpokladů by pak mohla být celková rekonstrukce kaple v Křesánově završena v roce 2019 provedením opravy fasády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …