Vimperk získal dotaci na odstranění zchátralého domu

05.04.2017 14:40

Městu Vimperk se podařilo získat dotaci na odstranění chátrajícího domu čp. 45 v Pasovské ulici. Finanční příspěvek z Ministerstva pro místní rozvoj ČR ve výši 2,3 milionu korun by měl pokrýt 80 procent předpokládaných výdajů.

Vimperk získal dotaci na odstranění zchátralého domu
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

„Pokud zastupitelstvo schválí příjem dotace, čeká nás výběr dodavatele a budeme moci ještě letos demolici uskutečnit,“ říká Martin Kalous z hospodářského a bytového odboru MěÚ Vimperk.

Město má v plánu prostor části Pasovské ulice, kde dnes chátrají opuštěné domy, zrevitalizovat.  „Chceme, aby příjezd od bavorských hranic a také vstup do historické části Vimperka působil příjemněji než dosud,“ vysvětluje starostka Jaroslava Martanová. „V dohledné době počítáme rovněž s odstraněním sousední budovy čp. 52. Tu jsme nedávno vykoupili od soukromého vlastníka.“

Oba domy stojí po pravé straně v nejužším místě při výpadové komunikaci k hraničnímu přechodu Strážný a v demoličním pásmu byly již před deseti roky. Vedle revitalizace prostoru se zde plánuje také rozšíření komunikace a výstavba dosud chybějícího chodníku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…