Vimperk: Peníze z Programu regenerace podpoří obnovu pěti kulturních památek

27.03.2017 13:02

Celkem 650 tisíc korun se podařilo získat pro Městskou památkovou zónu Vimperk v letošním roce z Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón. Finanční prostředky budou formou dotace rozděleny mezi pět akcí obnovy.

Vimperk: Peníze z Programu regenerace podpoří obnovu pěti kulturních památek
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

„I přes značnou předchozí medializaci Programu regenerace projevilo zájem o získání dotace v roce 2017 pouze Gymnázium a SOŠ ekonomická Vimperk. To znamená, že většinu získaných finančních prostředků využije nakonec město na obnovu svých památkově chráněných nemovitostí,“ říká Alena Szabová z odboru investic a údržby MěÚ Vimperk.

Částkou 98 tisíc korun tak bude například podpořena další etapa obnovy městského opevnění, na zrestaurování ciferníků věžních hodin městské zvonice bude poskytnuto 165 tisíc korun, s dotací ve výši 206 tisíc korun se chystá obnova vnějšího pláště kostela sv. Bartoloměje a dalších 110 tisíc korun pomůže provést opravu fasády domu č.p. 5 ve Steinbrenerově ulici, kde sídlí městský úřad.

„Gymnázium a SOŠ ekonomická ve Vimperku získá 71 tisíc korun na realizaci obnovy dvorní fasády Domova mládeže na náměstí Svobody, přičemž současně obdrží  dalších 16 tisíc ve formě povinného spolupodílu města,“ doplňuje Alena Szabová.

Program regenerace MPR a MPZ je každoročně vyhlašovaný Ministerstvem kultury ČR a město Vimperk dotace z něj úspěšně využívá na obnovu kulturních památek nacházejících se na území městské památkové zóny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…