Vimperská hasičská zbrojnice se dočká obnovy

07.09.2017 10:03

V posledním srpnovém týdnu byly zahájeny práce na stavební obnově obvodového pláště objektu hasičské zbrojnice v Kaplířově ulici ve Vimperku.

Vimperská hasičská zbrojnice se dočká obnovy
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

Veřejnost si zde v uplynulých letech mohla povšimnout špatného a po opravě volajícího stavu fasády, avšak opravu či výměnu si s ohledem na své stáří i míru poškození dlouhodobě působícími povětrnostními vlivy vyžádají také okapové žlaby a svody, okna, dřevěné okenice či dveře a garážová vrata.  Veškeré nutné úpravy, výměny a opravy budou po svém provedení završeny opatřením fasády hasičské zbrojnice novým fasádním nátěrem.

Práce za 399.392,-Kč vč.DPH pro město zajišťuje stavební firma TVInvest,s.r.o., Vlachovo Březí a podle všech předpokladů by stavba měla být dokončena do konce září. Projekt obnovy pláště hasičské zbrojnice Vimperk byl úspěšně využit pro podání žádosti o dotaci Jihočeského kraje a město Vimperk na realizaci této akce získalo dotaci z dotačního programu Neinvestiční dotace pro jednotky SDH obcí Jihočeského kraje ve výši 100.000,-Kč.

Dotační podpora Jihočeského kraje je ve vztahu k realizované obnově vimperské hasičské zbrojnice velmi významná. Její získání bylo totiž vzhledem k jiným investičním prioritám města podmínkou pro možnost vyčlenění nutného finančního podílu z letošního městského rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…