Bude obnoven další úsek vimperských hradeb

22.07.2017 11:34

Na letošní rok byla administrativně připravena realizace opravy dalšího úseku vimperského městského opevnění a tentokrát byl pro opravy vybrán úsek opevnění nacházející se v jižním svahu pod zámkem a který svou linií kolmo přiléhá k Pivovarské ulici v blízkosti křižovatky s ulicí Podzámčí.

Bude obnoven další úsek vimperských hradeb
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

S využitím Programu regenerace městské památkové zóny Vimperk se podařilo zajistit této stavební akci, která představuje práce v celkové hodnotě 237.867,-Kč vč DPH, finanční podporu Ministerstva kultury ve výši 98.000,-Kč. Úspěšným uchazečem o realizaci této zakázky se stala stavební firma TVInvest, s.r.o. z Vlachova Březí, která v příštím týdnu práce na obnově zmíněného úseku městského opevnění zahájí.

Unikátně dochované pozůstatky vimperského městského opevnění pocházejícího z konce 15. století mají nesmírnou historickou hodnotu a jejich záchrana či obnova patří k prioritám v oblasti péče o stav místní Městské památkové zóny. Nelze přitom opomenout, že Městské opevnění ve Vimperku jedinečným způsobem dotváří architektonickou podobu historického jádra města a Vimperk by bez svých dominantních bašt a pohledově exponovaných linií hradeb nebyl tím Vimperkem, který známe a který je mnohými návštěvníky města právě pro svou neotřelou a výjimečnou podobu starého města obdivován.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.