Vimperští debatovali s architekty

24.01.2017 16:36

Zhruba padesát lidí se sešlo v polovině ledna v Městském kulturním středisku Vimperk, aby zde s architekty a dopravním inženýrem diskutovali nad budoucí podobou připravované územní studie veřejných prostranství ulic 1. máje a Pivovarská.

Vimperští debatovali s architekty
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

Tu pro město zpracovává společnost re:architekti studio. Smyslem setkání bylo vyslechnout co největší množství připomínek, nápadů i podnětů a výstupy z diskuze zapracovat do analytické části studie.

Vimperští spolu s architekty debatovali nad plány doslova kolem jednoho stolu. Díky tomu se podařilo vtáhnout do diskuze všechny přítomné. K místům, která studie řeší, patří zejména okolí budoucí okružní křižovatky Fišerka, prostor před zimním stadionem a před ZŠ T. G. Masaryka, dále plochy dvou náměstíček (U Jelena a Ve Skále), parkoviště a navazující terasy u bývalého pivovaru a parčík pod srubovými domy.

Podle starostky města Jaroslavy Martanové by analytická část studie měla být hotova do konce ledna. Následovat bude zpracování návrhové části a vlastní projektování. Souběžně s tím se uskuteční další setkání s obyvateli města, jejichž připomínky, podněty a nápady jsou pro zpracovatele důležitým podkladem.

„Město má několik let hotový projekt na obnovu technické a dopravní infrastruktury v ulici 1. máje. Proto je nám občas vyčítáno, že jsme se do oprav dosud nepustili,“ říká starostka. Avšak důkladné naplánování každého kroku této významné investice, která městský rozpočet podle odhadu zatíží zhruba 50 miliony korun, je podle vedení města zcela zásadní. “Ulice 1. máje není pouze průjezdnou komunikací. Je to spojnice historické a nové části Vimperku. Pohybuje se po ní mnoho chodců, hodně dětí, je tu několik škol, knihovna, chodí se tudy na hřbitov, za zábavou, za kulturou i sportem. Proto by tento prostor měl být spolu s navazující ulicí Pivovarskou také bezpečným a příjemným místem, kde se lidé budou potkávat.“

Kromě nových parkovacích ploch by tu měly vzniknout i klidové zóny se zelení, kde bude možno se zastavit a posedět. Řešeny budou také části přilehlých ulic, například ulice Pasovská a parčík před hotelem Vltava.

Město Vimperk

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…