Vsetín: Děti patří do škol - ne na ulici kde, páchají trestnou činnost

22.03.2016 13:59

Vzhledem k množícím se drobným krádežím a obtěžování občanů Vsetína skupinkami mladých Romů, svolal v pondělí 14. března starosta Jiří Čunek mimořádné zasedání Komise prevence kriminality.

Vsetín: Děti patří do škol - ne na ulici kde, páchají trestnou činnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Starosta Čunek věří, že společný postup státní a městské policie, ale i pracovníků Odboru sociálních věcí vsetínské radnice přinese brzy své výsledky. Velký podíl na úspěchu potírání drobné kriminality dětí však budou mít svým všímavým přístupem i sami Vsetíňané.

„Zásadním problémem je, že občané drobné krádeže neoznamují, protože si myslí, že to s ohledem na mladistvé pachatele nemá cenu,“ připomíná starosta Čunek. Podle něj ale není pravda, že město Vsetín nemůže s tímto závadovým chováním nic dělat. „Dal jsem úkol městské i státní policii, aby identifikovala jednotlivé skupiny a zjistila, ke kterým rodinám tyto děti patří,“ upřesnil vsetínský starosta. Podle něj tak v určitých případech hrozí rodičům těchto nezbedníků zastavení sociálních dávek. „Pokud se chování mladistvých i přesto nezmění, přistoupí město Vsetín u těchto rodin k výpovědi z nájmu,“ varuje Čunek. Velký podíl na úspěchu mohou mít však i sami Vsetíňané svým všímavým přístupem. „Pokud občané uvidí v dopoledních hodinách skupinky dětí, které evidentně v té době mají sedět ve školních lavicích, budeme rádi, když tuto skutečnost oznámí, byť i anonymně na bezplatnou telefonní linku 156 městské policie. Strážníci pak už sami zjistí, z jakého důvodu nejsou tyto děti ve škole a celou záležitost budou řešit s Oddělením sociálně právní ochrany dětí,“ vyjmenovává následky Jiří Čunek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…