Vsetín: Janišov čeká oprava cesty

17.06.2019 16:00

Radnice přistoupila k realizaci oprav místní komunikace v údolí Janišov. Důvodem je špatný technický stav vozovky, tedy celá řada výtluků a propadlých míst. Opravy si vyžádají částečné omezení provozu.

Vsetín: Janišov čeká oprava cesty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Cesta do Janišova je využívána především místními obyvateli, zajíždí zde ale i městská hromadná doprava. Provoz na silnici je tak vcelku hustý. Technický stav komunikace, která byla v minulosti jen místně opravována, si nyní vyžádal nákladnější opravu. Ta bude zahájena v nejbližších dnech.

Úsek, který se dočká opravy, začíná u prostřední autobusové zastávky a končí po přibližně 620 metrech směrem k točně v horní části údolí. Dojde zde k odfrézování svrchní části vozovky, na niž bude navazovat lokální sanace konstrukčních vrstev, výšková oprava poklopů kanalizačních šachet či očištění krajnic a žlabů od nánosů. Na závěr bude položena nová živičná vrstva vozovky a upraveny krajnice. „V době frézování bude silnice průjezdná po odfrézované vrstvě, při pokládce nového povrchu bude provoz místně omezen. Žádáme uživatele silnice o respektování přechodného dopravního značení, trpělivost a zvýšenou pozornost,“ uvedl starosta Jiří Růžička.

Oprava této části komunikace si vyžádá z městské pokladny uvolnění dvou milionů korun včetně DPH a provede ji na základě výběrového řízení firma Strabag. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…