Vsetín: Nové chodníky a autobusová zastávka v Rokytnici

31.03.2018 19:04

Od 9. dubna bude v Rokytnici zahájena druhá etapa úprav chodníků na bezbariérové, včetně úpravy stávajícího přechodu pro chodce s dodatečným nasvětlením a vybudováním nové prosklené autobusové zastávky.

Vsetín: Nové chodníky a autobusová zastávka v Rokytnici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Druhá etapa prací zahrnuje stavební úpravu současných chodníků na bezbariérové v délce asi čtyři sta sedmnáct metrů, se kterými bude souviset i zabudování bezpečnostních prvků, jako jsou varovné signální pásy ze slepecké dlažby, a to v celé délce trasy. Současně je plánovaná stavební úprava posledního přechodu pro chodce, která bude stejného charakteru jako u přechodů, které byly v Rokytnici zrekonstruovány v roce 2017,“uvedl starosta Růžička. V souvislosti s chodníky se také připravuje dokumentace pro úpravu zastávkového pruhu autobusové dopravy a opravu nástupiště zastávky MHD u křižovatky, na níž se odbočuje do průmyslového areálu firmy Richter a Frenzel s.r.o.

Nová zastávka bude přemístěna o pár metrů dál od křižovatky a umožní tak bezpečnější dopravní situaci. V době oprav bude pro občany vytvořeno provizorní stanoviště pro nástup a výstup cestujících, které poskytne rychlejší průběh stavebních oprav.

„Změna autobusové zastávky bude spočívat v demontáži staré a vytvoření nové opěrné zídky, nového oplocení, předláždění chodníků a zakomponování nového značení. Stará čekárna bude zbourána a postaví se nová, prosklená s lavičkou,“ uzavřela stavební technička Milada Chudárková. Celkové náklady včetně vybudování přechodu pro chodce vyjdou bezmála na dva milionu korun. Dotace poskytnutá státním fondem dopravní infrastruktury je necelých čtyři sta tisíc korun a zbylého půl druhého milionu hradí město.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…