Vsetín: Parkoviště na Sychrově už slouží motoristům

21.10.2014 13:00

Dobrá zpráva pro motoristy sídliště Sychrov. Od pondělí 20. října bylo do užívání předáno 47 nových parkovacích míst. Vznikla v areálu základní školy v prostoru za tělocvičnou, kde navazují na nově vybudovanou příjezdovou komunikaci. Nová parkovací plocha bude hlídána kamerovým systémem, jehož dodání se v současné době zajišťuje. Celkové náklady na nové parkoviště činily 15 milionů korun (včetně DPH) a byly uvolněny z městského rozpočtu.

Vsetín: Parkoviště na Sychrově už slouží motoristům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Sídliště Sychrov patří mezi ty části města, které se nejvíce potýkají s nedostatkem parkovacích stání. V době, kdy bylo sídliště postaveno, nebyla potřeba parkovacích ploch ani zdaleka taková, jako dnes. V současnosti není výjimkou, že rodina vlastní dvě i tři auta. A to se zákonitě musí projevit tím, že je není kam odstavit. Každý z obyvatel by navíc chtěl mít svůj automobil na očích, tedy zaparkovaný přímo před domem. To však není reálné.

Jak před časem uvedl dnes již bývalý místostarosta města Petr Kořenek, podle studie, kterou si město nechalo zpracovat, je na Sychrově 590 legálních parkovacích míst, dalších zhruba 100 aut parkuje na místech, kde by neměly. Podle platné legislativy by zde ale mělo být až 1300 parkovacích míst. Skutečná potřeba je však podle Petra Kořenka o něco nižší. Odhadována je na 800 míst, takže v rámci celého sídliště chybí asi 200 legálních stání. Vedení města proto zvažovalo hned několik variant řešení, mezi kterými byla i výstavba parkovacího domu či poschoďové parkoviště. Většina z nich však byla „odpískána“ především z důvodu vysoké finanční náročnosti. Jedna možnost se ale dočkala realizace a pro nové parkoviště byla využita  plocha atletické dráhy za tělocvičnou základní školy.

Během prací byla vybudována příjezdová komunikace navazující na silnici protínající sídliště a samotné parkoviště s 47 parkovacími místy. Součástí stavby bylo také vybudování zárubní zdi chránící parkoviště před sesuvem zeminy ze svahu nad ním a stavební úpravy dešťové kanalizace. Dále bylo v místě nového parkoviště osazeno 6 nových sloupů veřejného osvětlení, došlo k oplocení celého areálu parkoviště a byly provedeny zemní práce pro kamerový systém, jehož dodání se v současné době zajišťuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…