Vsetín: Po mostu opravila radnice ve Vesníku i část komunikace

26.01.2024 7:29 | Tisková zpráva

Na sklonku minulého roku skončila ve Vesníku oprava 280 metrů dlouhého úseku místní komunikace.

Vsetín: Po mostu opravila radnice ve Vesníku i část komunikace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

V této místní části radnice realizovala v roce 2023 dvě investiční akce. Od července do půli listopadu tam probíhala oprava mostu přes potok Vesník. „Mostní konstrukce byla ve špatném technickém stavu. Navíc je součástí prakticky jediné přístupové komunikace do této místní části pro rozměrnější vozidla, proto bylo nezbytné provést opravu,“ řekl místostarosta Jiří Růžička (KDU-ČSL) s tím, že stavební práce v hodnotě 3,1 milionu korun včetně DPH provedla společnost SWIETELSKY stavební.

Stejná firma se na základě veřejné soutěže stala zhotovitelem také navazující opravy 280 metrů dlouhého úseku místní komunikace vedoucího od opraveného mostu dolů údolím Vesníku k dalšímu přemostění tamního potoka. „Stavební práce probíhaly během dne zpravidla za úplné uzavírky komunikace. Motoristé přitom mohli využít objízdnou trasu směrem na Jasenku. Ve večerních a nočních hodinách až do časného rána byla komunikace průjezdná,“ konstatoval místostarosta Růžička. Náklady na realizaci této akce, která skončila před vánočními svátky, dosáhly výše 1,38 milionu korun včetně DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…