Vsetín: Rekonkurzy odhalily silné i slabé stránky radnice

26.01.2014 14:56

Na městském úřadě byly dokončeny tzv. rekonkurzy - obhajoby vedoucích odborů, ředitele městské policie a vedoucího organizační složky terénní sociální práce. Jejich cílem je další zkvalitňování chodu úřadu. S vyhodnocením obhajob byli seznámeni zastupitelé na svém lednovém zasedání.

Vsetín: Rekonkurzy odhalily silné i slabé stránky radnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Negativní vývoj ekonomické situace a dopady hospodářské krize do ekonomiky našeho regionu a hospodaření města v posledních letech vedly vedení města ke snaze začít chápat kvalitu také z pohledu ekonomiky úřadu a organizace práce.

„Proto jsme v průběhu roku 2011 a zejména 2012 přistoupili ke komplexní analýze procesů s cílem získat doporučení, která by přinesla úspory na výdajové straně rozpočtu a umožnila i změnu v organizaci práce. Hodnocení pracovníků úřadů, vedoucích nevyjímaje, bylo nezbytnou součástí zaváděných organizačních změn,“ informovala starostka Vsetína Iveta Táborská.

Všem tzv. rekonkurzům, které proběhly v roce 2013, byli přítomni starostka, tajemník a příslušný místostarosta, odpovědný za agendu daného odboru.

„Především jsme chtěli, aby jednotliví vedoucí analyzovali svůj odbor z pohledu slabých a silných stránek, aby se zabývali personálními otázkami, a aby nastavili vize do budoucna. V rámci obhajob se také vedla diskuze nad dosaženými úspěchy z pohledu posledních dvou let, nad rolemi stěžejních pracovníků na jednotlivých odborech, nad zastupitelností a perspektivními pracovníky jednotlivých odborů. Hovořilo se také o možnostech lepší spolupráce mezi odbory úřadu a zřízenými organizacemi města či možnostech rozvoje a využití schopností a kvalifikace pracovníků odborů města, a také nad rozvojem týmové práce,“ vyjmenovala témata obhajob starostka Vsetína Iveta Táborská a pokračovala: „Pro nás – pro vedení - bylo důležité, že jsme získali zpětnou vazbu o atmosféře v jednotlivých odborech, o rezervách i o personální situaci na jednotlivých pracovištích,“ řekla dále Táborská s tím, že všichni účastníci „rekonkurzů“ svůj post obhájili.

Z pohovorů, kterými prošlo 11 pracovníků městského úřadu, však vyplynula řada nových úkolů. A to nejen pro jednotlivé vedoucí, jejich odbory, ale pro celý městský úřad.

„Mezi ty nejpodstatnější patřily: Příprava a odsouhlasení rozpočtu pro rok 2014, jehož součástí byly nepřekročitelné limity pro jednotlivé odbory, které přinesou úspory financí. Byly provedeny revize pravidel pro přidělování městských bytů včetně pravidel pro práci s dlužníky, což následně znamenalo zpřísnění postupů k řešení dlužníků a neplatičů. Dále je nutná aktualizace územního plánu z pohledu lepšího využití území. Zejména se chceme věnovat hospodaření s majetkem, proto provedeme pasportizaci nemovitého majetku města pro jeho lepší využívání. K tomu nám bude sloužit nově pořízený software. Musíme se také připravit na podmínky dalšího programovacího období 2014 – 2020 a zlepšit využití čerpání dotačních prostředků. Zaměříme se i na zavádění moderních technologií do chodu úřadu a zlepšení procesů řízení či realizaci a implementaci projektu Technologických center na MěÚ Vsetín. Je nutné také provést revitalizaci městského kamerového systému a zajistit aktualizaci Komunitního plánu sociálních služeb,“ vyjmenovala starostka Iveta Táborská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…