Vyškov: Další úseky nahradila zámková dlažba

23.04.2022 14:52 | Tisková zpráva

S koncem minulého roku se uzavřely práce na opravách chodníků hned v několika vyškovských lokalitách.

Vyškov: Další úseky nahradila zámková dlažba
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Nešlo pouze o půl kilometru dlouhý chodník v Brněnské ulici (za 3,2 milionu), o výměnu povrchu za zámkovou dlažbu na obou stranách ulice Na Vyhlídce (za téměř 1,9 milionu), o předláždění chodníku v Dědické ulici či o opravu mezi dvěma mosty podél Hané v Albrechtově ulici (obě akce za 1,5 milionu). Na podzim se totiž opravovalo také v místních částech Vyškova. 

Anketa

Zaslouží si ředitel BIS Michal Koudelka státní vyznamenání?

2%
95%
hlasovalo: 42653 lidí

Skoro čtvrt milionu korun stála výměna dlažby v případě chodníku před kostelem v Rychtářově. „Šlo o jeden z požadavků osadního výboru. Jednalo se o výměru 130 metrů čtverečních, dělníci vyměnili v listopadu třicítkovou dlažbu za zámkovou. V okolí pomníku věnovaného památce padlým už nová dlažba byla, v podstatě došlo ke sjednocení povrchů,“ informoval vyškovský místostarosta Roman Celý.

Podobná investice proběhla v Opatovicích. Po opravě oplocení areálu mateřské školy následovala výměna dlažby. „Nová zámková dlažba před mateřinkou stála 180 tisíc korun,“ doplnil místostarosta Vyškova Josef Kachlík.

V posledních týdnech na jedné z křižovatek v Opatovicích rovněž instalovali dopravní zrcadlo. „K zajištění bezpečného rozhledu při výjezdu slouží odrazové zrcadlo nově také pro odbočení pod zámkem v Rychtářově. Věříme, že obě zrcadla zlepší rozhledové poměry na méně přehledných místech,“ poznamenal místostarosta Kachlík.

Zopakoval, že osadní výbory jednotlivých místních částí představují pro radnici důležitého partnera. „Jdeme postupnými kroky. Po domluvě s osadním výborem jsme například nedávno na hřbitově v Rychtářově nechali otočit kolumbárium. Nově je zády k obvodové zdi. Představy osadních výborů se snažíme naplňovat. Někdy jde o drobnější zásahy za několik tisíc korun, jindy ovšem o investice na mnoho let,“ dodal místostarosta Celý.

Zdůraznil, že radnice v místních částech dlouhodobě podporuje zejména spolkovou činnost. Například u víceúčelového hřiště vedle rychtářovské hospody, u které se konají různé kulturní a společenské akce, se chystá posílení počtu herních prvků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.