Vyškov: Demolice stadionu skončila. Bruslit by se mohlo v listopadu

02.03.2017 9:17

Nosná ocelová konstrukce je pryč, dělníci dotříďují a odvážejí demolovaný materiál, areál dočišťují. Následně firma začne se základy samotné stavby. Práce na novém zimním stadionu ve Vyškově tak pokračují podle plánu.

Vyškov: Demolice stadionu skončila. Bruslit by se mohlo v listopadu
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Stavba je dokonce v mírném předstihu. „Staveniště dál vyklízíme, postupně začneme s vyměřováním základů. V průběhu června má být nachystaný skelet pro montáž haly, následně budou řemeslníky čekat práce uvnitř. Listopad je cílovou metou města i naší,“ potvrdil za společnost Zimní stadion Vyškov, která zimní stánek postaví a bude jej i 15 let provozovat, Tomáš Halas.

Také vedení radnice přepokládá, že v rámci předběžného užívání by provoz mohl být zahájený v listopadu. „Je to v zájmu nás všech, aby si Vyškované mohli ledovou plochu už v tomto měsíci vyzkoušet,“ zmínil starosta města Karel Goldemund.

Zároveň připomněl, že řidiči musejí nadále počítat s dočasným uzavřením parkoviště u stadionu. Dědická ulice je pak osazená dvěma přenosnými semafory, které přednostně pouštějí nákladní auta z Mlýnské ulice vyvážející materiál po demoličních pracích. Provoz v lokalitě tím ovšem nijak netrpí.

Starosta Vyškova je současně rád, že město upustilo od varianty jít cestou rekonstrukce. „Po odhalení nosné konstrukce se ukázalo, že to byla správná cesta. Její stav byl daleko horší, než jsme si původně mysleli. Finančně bychom skončili někde úplně jinde,“ zdůraznil Goldemund.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…